Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51,4 “evet” oyu ile sonuçlanan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının ardından zaferi Huber Köşkü’nde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Nisan'ın "evet" veya "hayır" diyen herkesin 80 milyon nüfusu, 81 vilayeti, 780 bin kilometrekare toprağıyla tüm Türkiye'nin zaferi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Resmi olmayan sonuçlar, yaklaşık 25 milyon 'evet' oyuyla ve 1 milyon 300 bin farkla anayasa değişikliğinin kabul edildiğini göstermektedir. Öncelikle oyunun rengi ne olursa olsun sandık başına giderek iradesine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Halk oylamasından çıkan sonucun önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuçların küçümsenmeye çalışılmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Türkiye 200 yıllık kadim bir tartışma konusu olan yönetim sistemi konusunda tarihi bir karar vermiştir. Bu karar sıradan bir olay değildir. Çok ciddi bir yönetim sistemi üzerindeki değişim, dönüşüm kararının verildiği gündür bugün.” ifadelerini kullandı.

Avrupa ile yaşanan krizin halk oylamasına etkilerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşların tutumlarından övgü ile söz etti.

Erdoğan, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da bu zaferin önemli bir parçasıdır. Bu süreç içinde özellikle yurt dışındaki vatandaşlarımızın ne çileler çektiğini hep birlikte yaşadık ve onlar demokrasi mücadelesini gurbette verdiler ama asla demokrasiden taviz vermeden bu mücadeleyi verdiler. Şimdi nihai neticeler açıklandığında verdikleri bu mücadelenin ne kadar verimli, ne kadar bereketli olduğunu da gördük, görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, basın mensupları ile yaptığı değerlendirmenin ardından köşk önünde bekleyen vatandaşlara da seslendi.