TBMM 26.dönem 2.yasama yılı bugün yapılan törenle açıldı. Açılış töreni Atatürk Anıtı'na düzenlenen törenle başladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.15 Temmuz darbe girişiminde saldırılara maruz kalan ve 42 gün sonra yeniden açılan TBMM’de genel kurula İsmail Kahraman başkanlık yaparken açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

TBMM genel kurulunda en çok merak edilen konulardan biri HDP milletvekillerinin takınacağı tavırdı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını yapmak üzere meclise girdiği esnada Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ayağa kalkarken HDP milletvekilleri ayağa kalkmadılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine geniş yer ayırdı. 15 Temmuz gecesinin TBMM için önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatan Erdoğan, meclisin ve milletvekillerinin o gece destan yazan Türk milletine bir can borcu olduğunu ve bunu çok çalışarak ödemeleri gerektiğini belirtti. 15 Temmuz gecesini unutmamak gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananları oyun, tiyatro diyerek küçümseyenlerin bu olayı lanetlemeyenlerin darbe girişiminin destekçisi olduğunu ifade etti.
Yenikapı’da yapılan ve muhalefet partilerinden de destek bulan mitinge de değinen Erdoğan, burada oluşan birlik ruhunun titizlikle korunması, fikir ayrılıklarına karşın temel konularda birlik ve beraberliği sağlanması gerektiğini vurguladı. 
Fırat Kalkanı operasyonu ile bölgede teröre büyük darbe vurulduğunu söyleyen Erdoğan, gerek DAEŞ gerekse de PKK’ya karşı başarılı bir operasyon yapıldığını ifade etti. Suriye topraklarının güvenli hale gelmesiyle mülteci sorunun sona ereceğini ve bölgede asla bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedeflerine ulaşılması için milletvekillerinden yeni bir anayasanın süratle hayata geçirilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman da meclis olarak yeni dönemde yüklü bir gündemleri olduğunu, öncelikli konulardan birinin sade, sivil bir anayasa yapmak olduğunu ifade etti.