Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli'de yaptırılan ve "Erdoğan'a benzemiyor" eleştirilerini beraberinde getiren büst için yaptığı açıklamaların ardından gözler, Düzce Anıtpark Meydanı’ndaki 15 Temmuz’u yansıtan tabloya çevirdi.

Erdoğan’ın “Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, heykel değil hizmete yönelik eserler diksinler.” diyerek eleştiri getirdiği şahsını gösteren görsellerden bir tane Düzce’de de bulunuyor.



İranlı heykeltıraş Pouneh Cabbari’nin 15 Temmuz gecesi Türk halkının kahramanlığından etkilenerek, yaşananları 18 metrekarelik mermerite yansıttığı 3 boyutlu Erdoğan figürlü tablo, heykeltıraş tarafından Erdoğan’a hediye edilmek için yapılmıştı.

Yurdun farklı vilayetlerindeki Erdoğan heykellerine yönelik "Erdoğan'a benzemiyor" eleştirilerin arttığı şu günlerde üzerindeki Erdoğan figürüyle dikkat çeken tablo, Düzce Belediyesi tarafından yaklaşık 42 bin liraya satın alınarak Anıtpark Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nın yanına yerleştirildi.



Erdoğan’ın eliyle Türk bayraklı halkın üzerine giden tanklara ve meclisi bombalayan savaş uçaklarına “dur” işareti yaptığını resmeden tabloda, Erdoğan figürünün Cumhurbaşkanına ne kadar benzediğini de diğer heykellerle kıyaslandığında kamuoyunda tartışılır hale getirdi.



Öte yandan Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan “Rabia” işaretli heykel ise Erdoğan’ın “Her siyasi hareketin bir işareti var. Bu bizim işaretimiz.” demesiyle birlikte AK Parti’nin sembolü olduğu tescillendi.


Haber:Y.SEVER