Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçimlerin birleştirilmesi yönünde son günlerde ortaya atılan iddialara Başabakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kesin cevap geldi. Bir basın toplantısında herkesin merak ettiği "Erken seçim olacak mı?" sorusuna da net yanıt veren Erdoğan "Erken seçim asla! Bu noktada bizim partimizin ilke kararı vardır oda istikrar" dedi.


"ERKEN SEÇİM ASLA"


Erdoğan"Seçimlerin birleştirilmesi söz konusu değil. Erken seçim noktasında bizim partimizin ilke kararı vardır. İstikrar nerededir? Buradadır, eğer siz cumhuriyet tarihinde bize kadar 16 ayda bir seçim olmuştur. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Bu ülkeye yatırımcı gelmez. 17 Aralık yapıldı niye? İstikrarı bozmak için. Kaos dediler, gezi olayları bunun için. Niye bizi yıkamadılar? İçten ve dıştan. Tek sebebi istikrar var, güven var. Bir anda seçim daha açıklanmaya başladı, piyasalar olumlu tepki vermeye başladı"ifadelerini kullandı.Ekonomik yönden ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan ekonomik olarak gidişatımız gayet iyi yorumunda bulundu.


"EKONOMİK GİDİŞATIMIZ GAYET İYİ



Başbakan Erdoğan" Borsa 70’in üzerine çıktı. Faiz düşüyor.Merkez Bankası'nda para kurulunu olağanüstü toplar, nasıl Avrupa’da yeni bir ayarlamayı düşünüyorsa, FED’de açıklamasını yapacaktır. MB’de gözden geçirip, bu defa da bunu düşürmesi gerekir. Çünkü faiz düştüğü anda Türkiye’de yatırımcı şevke gelecektir. Daha çok yatırım yapacaktır. Merkez Bankası'nda ekonomik gidişatımız gayet iyi şekilde devam ediyor.Erken seçim asla. Bu bizim ilke kararımızdır. Biz işimize bakalım. Yatırımcımız da 2015 Haziran’ına kadar bu ülkede seçim yok. Dolayısıyla çalışmalarımıza bu şekilde devam edelim diyecek."dedi.

 

 

Haber;P.Yıldırım