Düzce Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen seçim sonucunda mevcut Başkan Ertan Taşlı yeniden Başkanlığa seçildi. Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaleft Kooperatifininin Olağan Genel Kurulu Toplantısı geniş bir katılımla yapıldı. Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, Kooperatif Genel Başkan Yardımcısı Ömer Gümüş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz katılırken CHP İl Başkanı'nın bir gün önce Muhtarlar Derneği Kongresine gelmediği gibi bu Kongreyede katılmadığı dikkat çekti. Muhtarlar Derneği Kongresinde bazı kurumların İl Müdürleri, Esnaf Sanatkar Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri ve Genel Kurul Üyeleri ile Esnaflar katıldılar.
Divan Başkanlığını Zonguldak bölge birlik Başkanı Mehmet Özmen'in yaptığı Genel Kurulda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Taşlı, "4 yıl önce sizlerin bize verdiği bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Görev süremiz içinde Düzce'ye krediler konsunda sağladıkları kolaylıklar için hükümetimize teşekür ediyoruz. Milletvekilimiz Metin Kaşıkoğlu'nun büyük desteğini gördük ve bizlere her türlü yardımı yaptı. Bizler büyüyen bir kooperatif profili çizdik. Burada Düzce esnafının büyük desteği oldu ve esnafımızın dürüstlüğü sayesinde oldu bunlar.
Düzce TSO ve DESOB Başkanlarıyla birlikte elele verip esnaf ve sanatkarlarımızın sanayicimizin gelişmesi için mücadele verdik esnaflarımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları biliyoruz birde büyük alışveriş merkezlerinin küçük esnafı sıkıntıya sokuyor bu esnaflarımızı için yeni düzenlemeler gerekiyor.sigara konusu kahveci esnafınını bitirdi. Nakliyeci şöför esnafı zor durumda taksicilerimiz için bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz ayrıca Belediye Başkanımız dışardan gelenlerin Düzce'de satış yapmaması konusunda gösterdiği çabalar için esnaflarımız adına teşekkür ediyorum son günlerde düzcede çeşitli isimler altında satış yapmaya başlayan işyerlerini denetim altına alınması için Belediye ve Valiliğimizle görüşmelerimiz oldu ancak yasal prosüdür gereği birşey yapılamadı bu nedenle yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor gerekiyor bunlar Düzce'liyi kandırıyorlar engel olmak gerekiyor. Bizim için iktidar muhalefet farketmez elele verdikme aşamayacağız sorunumuz yok dedi.
Kongrede konuşan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı "öncelikle faiz kelimesi beni hiç bir zaman mutlu etmedi inşallah bizlerde ülkemizde bu faiz belasından en kısa zamanda kurtuluruz sicil afı çıktı ancak yeterli gelmediği için sıkıntıları halen devam ediyor. Büyük marketlerin yatırımlarına sınırlama getirilmelidir Düzce genelinde 13 bin haneye ekmek götüren küçük esnaf sanatkarımız var ancak büyük marketler yüzünden esnafımız zor durumda alışveriş merkezleriyle ilgili düzenlemenin bir an önce çıkması gerekiyor ayrıca halkımızında büyük alışveriş merkezleri yerine küçük esnafımıza destek olmalarını bekilyoruz düzcenin kalkınması için biz tarafız bizim çatımız altında siyaset olmaz hepimizin bir siyasi görüşü mutlaka vardır ancak hizmette biz tarafız" dedi.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük yaptığı konuşmasında teşvik süresinin uzatılmasında iktidarı muhalefeti tüm milletvekillerine teşekkür ediyoruz teşvik süresinini 3 yıl uzaması bizim adeta yılbaşı milli piyagosu gibi oldu dedi ve çeşitli isimler altında dışardan gelip Düzce'de satış yapan ve halkında büyük ilgi gösteridği alışveriş merkezleriyle ilgili şikayetini dile getiren büyük deprem yardımları kuyruğunda bile bizim insanımız bu kadar kalabalık bir şekilde rağbet etmemişti komşu illerden bile gelenler olduğunu duydum Düzce için çok acı bir durum dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Ömer Gümüş yaptığı konuşmada faiz oranlarının tarihinde ilk kez bu kadar düşürdüğünü ve % 6.5 oranına gerilediğini bunun örneği tarihde yoktur. Bu konuda bizlere esnaflarımıza gerekli kolaylığı sağlayan hükümete teşekkür ediyoruz bizim bir lira batık paramız yok bizler bu çarkı döndürmeye devam edeceğiz ve tüm esnaflarımızın daha iyi şartlarda işlerini sürdürebilmeleri için çalışmalarımız devam edecek dedi.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve Ertan Taşlı Başkanlığında divana verilen tek listeyle seçim yapıldı ve Ertan Taşlı güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.
Taşlının Yönetim Kurulu listesinde Fahri Sezgin, İbrahim korkmazoğlu, Orhan Yılmaz, Rasim Bekar, Hakkı Atay, Atilla Şişman, Cihan Ural ve Nuh Yüksel yer alıyor.