Yıllarca kız meslek lisesinde öğrencilerine verdiği derslerde onların el becerilerinin gelişmesini sağladı. Aynı zamanda onlara resim yapmayı sevdirdi . Genç yaşında emekli olduktan sonra kendi adına Atölye EG'yi kurdu.Bir anda çevresinde kimi kendisinden küçük, kimi kendisinden büyük resme meraklı Düzce'li bayanlardan oluşan öğrencileri oldu.
Bu gün Düzce'deki çoğu evin duvarlarını süsleyen binlerce resmin ilk çizimlerine ve üzerine atılan fırça darbelerine yardımcı oldu. Hiç beklenmedik zamanda amansız hastalığa yakalandı.
Direndi. öğrencileri ona hep moral verdi. Ancak direnç bu gün son buldu. Ertül Gürsoy öğretmenimizi kaybettik. Gürsoyu son yolculuğuna uğurlamak isteyen akrabaları arkadaşları öğrencileri ve sevenleri merkez büyük camiinin önünde onun için biraya geldiler. Ertül Gürsoy kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında defnedildi. Öğrencileri onu son yolculuğunda yaşlı gözlerle uğurladılar. Öncü ailesi olarak Ertül Gürsoy'a Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

Haber; M. İBRAHİMOĞULU