Almanya'da yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Yeşiller Partisi'nin Eş Başkanı Avrupa Parlamentosu Üyesi Cem Özdemir “Avrupa Birliği'nin Çevre Politikaları” konulu konferans vermek için bugün Düzce Üniversitesi'ne geldi. Özdemir'i dinlemek için konferansa Vali Bülent Kılınç, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans öncesinde açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifooğlu, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i üniversite de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şerifoğlu, çevreye daha fazla önem verilmesi gerektiğini ve bu konuda yapılan bütün çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını da söyledi

Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde çevre ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak konferansa bağlayan Özdemir ise çevre konusunda ciddi projeleri olduğunu ifade etti. Özdemir, “Tüm dünya da karbondioksit tüketim oranının aynı olması gerekiyor. Şimdilik bu bir hayal olarak görülebilir ama imkansız değil. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Doğa da kullanabileceğimiz çok sayıda kaynak bulunuyor. Çevre için bu kaynakları hayata geçirmeliyiz. Özellikle Almanya'da çevre konusunda biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Konferans katılımcıları Özdemir'e merak ettikleri soruları sormasıyla devam etti.