Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye Vizyon Konferansları"nın bu haftaki davetli konuşmacısı yine eski bir bakan olacak.
Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen ve son dönemin en önemli salon etkinlikleri arasında yer alan "Türkiye Vizyon Konferansları" bu hafta da Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bizzat ilgilendiği konferanslarda, Türkiye'nin tarihi, kültürü ve gelişimi üzerine bilgiler aktarılırken bu hafta yine eski bakanlardan Mehdi Eker'i Düzceliler ile buluşacak.


25 Ekim Cuma günü saat 18:00'de Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Celil Yağız sahnesinde düzenlenecek konferansın bu haftaki konuğu, daha önce dört kez üst üste bakanlık görevini yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık (yeni adı Tarım ve Orman Bakanlığı) Bakanı Mehdi Eker olacak. Ücretsiz düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0 (380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

Mehdi Eker kimdir?
Veteriner Hekim ve Tarım Ekonomisi Uzmanı olan Mehdi Eker, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunudur. Tarım Ekonomisi alanında İngiltere University of Aberdeende master derecesi aldı. THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde Pilotaj yüksek lisansı yapmıştır. Ankara Üniversitesinden doktora almıştır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının farklı birimlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2011'de Estonya Cumhurbaşkanlığınca verilen Terra Mariana Şeref Rütbesi ile 2012 yılında küresel açlıkla mücadeleye katkılarından dolayı Fransa Hükümeti tarafından verilen ``Chevalier dans I'Ordre du Merite Agricole (Tarım Alanında Şövalye Liyakat) nişanına layık görülmüştür. Değişik konularda gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi ile tarım sektörü ile ilgili "Tarımdan Kültüre Agrostrateji" ve "Türkiye'nin Tarımının Değişim ve Süreci: Buğday ile Koyun Gerisi Oyun" adlı 2 kitabı bulunmaktadır.
22, 23, 24 ve 26. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçilmiştir. Avrupa Konseyinde parlamenter olarak çalışmıştır. 59, 60, 61 ve 62. Hükümetlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapmıştır. AK Parti MKYK Üyesidir.
İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Farsça dillerine vakıf olan Eker, evli ve 3 çocuk babasıdır.
HABER:C.ÜSTÜNER