Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce görevlerinden ihraç edilen aralarında akademisyen, sağlık görevlisi ve memurların bulunduğu Düzce Üniversitesi’nde FETÖ Yapılanmasına yönelik davada mahkeme karar verdi. 21'i tutuklu 77 kişinin yargılandığı davanın duruşması Düzce 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Aralarında eski başhekim Prof. Dr. Bünyamin Dikici’nin de yer aldığı sanıklar 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'terör örgütüne finansman sağlama' suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

Geçen haftadan itibaren devam eden duruşmalarda Dikici ile diğer sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme sonucunda tutuklu sanıklardan Bünyamin Dikici, Davut Baltacı, Hakan Turan, Hakan Uzun, Halil İbrahim Avcı, Hüseyin Yaman, Hayati Kandiş, Yalçın Çöpür, Yüksel Atasoy, Yüksel Çelik, Benan Kılbaş ve Erdal Ermiş’in Adli Kontrol Şartı ile serbest kalmalarına ayrıca yurt dışına çıkmalarının yasaklanmasına karar verildi.

Ayrıca 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan 1 sanığın ise tutuklanmasına karar verildi.  

İddianameden

150 sayfalık iddianamede sanıkların örgüt stratejileri doğrultusunda kadrolaşma yaparak üniversite yönetiminde olmak ve yönetimi ele geçirmek için çalıştıkları belirtildi. Sanıkların ayrıca belli aralıklarla toplantılar düzenleyerek örgütün çıkarları doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu aktarıldı. 

Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.


Haber: Y.SEVER