Eski Düzce Valisi olan Milli Savunma Müsteşarı Ali Fidan’ın yeğeni Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki İlhan Sezer, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesinin ardından çıkan çatışmada şehit oldu.
Sezer’in şehit düştüğü çatışmada, bir silah arkadaşı daha şehit düşerken biri ağır üç asker yaralandı. 8 Terörist etkisiz hale getirildi.

Şehit olan askerlerden Uzman Çavuş İlhan Sezer’in Gerede İlçesi Nuhören köyünde oturan ailesine acı haberi Bolu Valisi Aydın Baruş, beraberindeki heyet ve sağlık ekibiyle birlik verdi. Vali Baruş, tek katlı sıvasız ve boyasız evin bahçesinde çalışan baba 65 yaşındaki İsmail Sezer’e şehadet haberini iletti. Vali Baruş, büyük üzüntü yaşayan şehidin babasına sarılıp teselli etti. Ardından Vali ve beraberindeki kalabalıkla avluya girdiğini gören şehidin annesi Azime Sezer, gözyaşlarına boğuldu. ‘Yavrum’ diyerek ağlayan ve sinir krizi geçiren anne Sezer’e, sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin kardeşi 20 yaşındaki Kadir Sezer de acı haberle yıkıldı.



Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan’ın kuzeni olan İlhan Sezer’in, geçen 8 Ekim’de Derya Sezer ile evlendiği ve düğünden 3 gün sonra göreve gittiği ortaya çıktı.
Şehit Sezer’in Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan’ın acı haberi alır almaz Gerede’ye hareket ettiği ifade edildi. Şehit İlhan Sezer’in, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, “Şehit mi düştün asker? Cennet koktu da her yer” diye yazdığı görüldü. Şehidin cenazesinin yarın toprağa verileceği belirtildi.