Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası için çalışmalar mevcut binanın satılması halinde hemen başlayacak. Uzun süredir satışı gündemde olan mevcut bina, iskan sorunu nedeniyle satışa çıkarılamıyordu. Satışın önündeki tek engel olan iskan sorununun geçtiğimiz aylarda aşılması ile birlikte hemen harekete geçildi ve mevcut binanın satışı için bir komisyon kurularak çalışmalara başlandı. Ancak yaklaşık maliyeti 8.5 milyon TL olan yeni proje için düzenlenecek ihaleyle mevcut binanın satılacak olmasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. İnternet sitemize yorum yapan vatandaşlardan kimi satışa tepki gösterdi kimi ise normal karşıladı.

İşte vatandaşın yorumları:

“Satılıyosa bir sebebi vardır mutlaka” “Düzceli rumuzlu arkadaş, yani sırtımıza da binseler vardır bir bildikleri diyeceğiz öyle mi. Yani bizim kafamız böyle şeyleri almaz, nedir bu böyle ben bilmem abim bilir edaları.” “Suyu da çıkmış olabilir, para harcanmakta istenilenebilir”

“Vardır bir bilinen arkadaşlar bu kadar kasmaya gerek yok” “İhale süreci başlayınca göreceğiz; kaç paralık binayı kaça malettiler diye...”

“Neler neler satıldı sesiniz çıkmadı. TSO binası yenisinin yapılabilmesi için satılıyor şimdi buna mı ses çıkartıyosunuz? Emniyet, adliye bir tarafta tabii olacak belediye ve valiliği şehrin göbeğine kurarlarsa diğer kamu kuruluşları mecburen çevreye yayılacak o zaman aklınız neredeydi. Neden şehrin tam göbeğine yapılmasına tepkisiz kaldınız? Kusura bakmayın ama böyle olmasını siz istediniz, biz istedik. Düzceliler istedi şimdi yapacak bir şey yok. Gidersiniz hastanenin oraya tıpış tıpış”

“Gayrimenkul satılmaz diye birşey var mı. Değeri bulundumu satılır. Aynı paraya alınan yere 4. katı büyüklügünde yenisi yapılacaksa sorun olmaz”

“Buranın suyumu çıkmış da o kadar para harcanıp yeni bir bina yapmak istiyorlar
Eskisi yapar yenisi satar bu iş böyle ama bunlar yeni bir bina yapıyorlar satılmamalıydı. Bakın Ticaret ve Sanayi Odası'nın pasajı olan bir önceki bina duruyor en azından başkanlık burada meclis yeni yapılan yerde olmalı. Düzce'yi yayacağız diye emniyet, adliye şehrin öteki ucunda bu yapılan yeni bina aksitarafta diğer öteki uçta aferin”

“Eski yönetim yapsın, yeni yönetim satsın”

“10 yıllık kira bedeline satılıyor kale gibi bir bina. İyi yatırım hiç düşünmem alırım”

Haber; C. ÜSTÜNER