Düzce’de yıllardır vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan kaldırım işgali konusunda Düzce belediyesi harekete geçerek yeni bir uygulama başlattı. 9 Ocak Pazartesi günü itibari ile başlayan uygulamanın ilk günlerinde olumlu sonuçlar alınsa da bazı esnaflar durumdan şikayetçi. Özellikle Kızılay Meydanında dükkan işleten bir grup esnaf, uygulamadan duydukları şikayetleri başkana iletmek İçin Düzce Belediyesi’ne geldi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı makamında bulamayan esnaf, Başkan Yardımcı İsmail Tanyel’le görüşerek şikayetlerini dile getirdi.
Tanyel’le görüşen esnaf görüşmenin olumsuz geçtiğini ve hiçbir sonuç alamadıklarını dile getirdi.
Tanyel’in, halktan gelen şikayetler üzerine böyle bir uygulama başlattıklarını söyleyen Ramazan Kaynarpınar isimli bir esnaf, esnafında şikayetleri olduğu ve onlarında dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Kaynarpınar, “ halktan tepki geliyor onları dinliyorlar, şimdi esnafında şikayetleri var neden dinlemiyor ve uygulamanın doğru olduğunu söylüyorlar. İki gündür hayatımız söndü. Bin TL kazanıyorsak şimdi 100 TL kazanıyoruz. Bakın Kızılay Meydanına alışveriş yeri mi değil mi?” diye konuştu.