Kar yağışı üç gündür Düzce’yi ve Düzcelileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Düzce’nin en işlek yerlerinden biri olan spor sokakta esnaf kar yağışından şikayetçi. Kar yağışından dolayı insanların sokakta yürüyemediğini, zor durumda kaldığını dile getiren esnaflar, belediyenin bir çalışma yapmadığını söyleyerek, iş yerlerinin önünü kendi çabalarıyla açtıklarını vurguladılar.
İşlerinin durma noktasına geldiğini vurgulayan esnaflar, saat 20:00’dan sonra sokakta kimsenin kalmadığını söyledi.
İşlerinde duraklama olduğunu söyleyen bir Esnaf, “kar yağışı bizi bayağı etkiledi işlerimizde duraklamaya sebep oldu. Saat 8’den sonra bütün insanlar evine gidiyor, o saatten sonra da bütün iş yerleri kapanıyor”dedi.
Bir diğer esnaf ise büyük şehirlerde ara sokakları temizlemek için küçük arabaların çalıştığını fakat Düzce’de bu araçların olmadığını vurguladı.
“ Kar yağışı bizi etkiledi iş yerimizde sorunlar yaşıyoruz. Büyük şehirlerde kar arabaları var Düzce’de yok Belediyenin işçileri temizlemeye çalışıyor”
Belediyenin çalışma yapmadığını söyleyen bir esnaf, kendi çabalarıyla iş yerlerinin önünü açarak vatandaşın geçmesini sağladıklarını vurguladı.
“ Kar yağışı bütün esnaf gibi bizi de etkiledi. Belediyenin çalışmaması mı desek, görüyorsunuz sokakların halini vatandaş yürüyemiyor. Esnaf kendi çabalarıyla iş yerlerinin önünü açarak vatandaşın geçmesini sağlıyor. Gelen giden yok oturuyoruz.”

Haber: S. YANAR