17 Nisan Pazar günü saatlerin 01:00'i gösterdiği sırada çıkan yangın adeta hayalleri küle çevirmişti.

Esnaflar, pazar günü erkenden dükkanlarını açmak istedi ama olmadı. Çünkü onların ekmek tekneleri gece çıkan yangında alev alev yanmıştı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili de henüz yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.

Düzce'nin en işlek sokağı olan ve günde binlerce insanın geçtiği spor sokakta ki bu görüntülerin bir an önce ortadan kaldırılması bekleniyor. Esnaf çaresiz, verilecek kararı bekliyor. Belediyenin Spor Sokak'ta yeniden yapılanmaya izin verip vermeyeceği konusu hala tartışma konusu.

Belediye Başkanı İsmail Bayram, konu üzerinde hala çalışma yaptıklarını ve bir karar veremediklerini vurguladı. Yangının üzerinden geçen 4 günün ardından esnaf ne yapacağını bilmez bir durumda Belediyenin vereceği kararı bekliyor.

Bilindiği gibi yangının hemen ardından Belediye Başkanı İsmail Bayram mağdur esnaf ile bir toplantı yapmıştı. Toplantıda yanan iş yerlerinin tadilat edilip edilmemesi görüşüldü. Binaların tadilatının yapılacağı süre zarfında esnaf kendine geçici bir yer tahsisi yapılmasını istiyor.

Ama diğer açıdan da belediyenin bu iş yerlerine şimdi inşaat izni verip vermeyeceği konusu gündemde.

Haber, R. BAL