Yaklaşık 30 yıldır kaldırılması gündemde olan eski sanayi çarşısı için somut adımlar atılıyor. Düzce Belediyesi, Camikebir' den sonra ikinci dönüşüm adresi olan eski sanayi çarşısı için kolları sıvadı.
Peki, 100 kadar esnafın hala kepenk açtığı küçük sanayi çarşısında esnaf bu duruma ne diyor? Bugün sanayi esnafına mikrofon uzattık işte aldığımız cevaplar:
“Kimse esnafı bilgilendirmiyor”
“Bu konuyu dillendiriyorlar ancak ne belediye başkanı ne de milletvekillerinden birisi gelip de sanayi esnafını bilgilendirmiyor. sadece kulaktan dolma bilgiler geliyor. Biz de detaylı bilgiler alarak kendimizi hazırlamak istiyoruz. Bu konuda belediye başkanı ve milletvekillerinden bilgi istiyoruz. Yıllardır kalkacak deniliyor. Küçük sanayi sitesindeki kooperatif de bitecek deniliyor.”
“Biz burada büyüdüğümüz için bir yanda da kaldırılsın istemiyoruz. Çünkü merkeze en yakın sanayilerimizden ve en geniş kapsamlı sanayilerimizden sadece düzenlemeye gidilebilir diye düşünüyoruz. Şehrin merkezinde müşteriler 3-4 dk gibi bir sürede ulaşabiliyor.”
“Şehir merkezinde kalıyor zaten. Şimdiye kadar kaldırılması gerekiyordu.”

Geç bile kalındı

Geç bile kalındı. Patronum göremedi patronumun çocukları torunları görür herhalde. Yıkılması için artık Milletvekili ve başkanın başrolde oynaması gerekiyor. Düzce’nin büyümesi ve gelişmesini istiyorsak taşınması gerekiyor.

Belediyenin gücü yetmez
“Belediyenin gücü yetmez ancak TOKİ işbirliği ile çözülebilir. Geç bile kalındı çünkü şehrin içinde sanayi kalmaz.”
Trafik problem
“Kalksın. Burası artık çarşı içinde kaldı her tarafta ev var. Burada trafik problemi de var. Traktörler de giremiyor. Başka yere taşınsa oraya araçlar daha rahat girebilir. Geç kalındı. Ben askere giderken temeli atıldı. Benim sanayiyi bırakma vaktim geldi hala geçemedik oraya.”
Biran önce taşınsın
“Kalkması taraftarıyım şehrin içine sıkıştı kaldı. Biran önce taşınsın. Hiç kimse de ilgilenmiyor.”