Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooparatifi Başkanı Ertan Taşlı yaptığı açıklamada esnafın sıkıntı çektiğini ifade etti. Esnafın çektiği sıkıntının nedenleri hakkında da bilgiler veren Taşlı, Esnafın sıkıntısı kendini yenileyememesinden ve geliştirememesindendir.” İfadelerini kullandı.

Piyasalardaki alışveriş hareketinin düşük olduğunun altını çizen Taşlı, esnafın çektiği sıkıntının buna da başlanabileceğini belirtti. Esnafla ile ilgili çalışmalar yapıldığını ve esnafın durumunun iyiye gitmesi için krediler verdiklerini vurgulayan Taşlı, ayrıca sicil affının çıkmasına rağmen bankaları bu sicil aflarını görmezden geldiğini ifade etti.

Esnafa verilen krediler ile ilgili de bilgiler veren Taşlı, 250 bin Tl üst limitli krediler verdiklerini ve geçtiğimiz yıl bu kredinin 50 bin TL olduğunun vurgusunu yaptı. 5 yıl vadeli verilen kredilerin yatırım amaçlı verildiğini elden direk para vermediklerini belirten Taşlı, kredi alan esnaflardan bir kısmının kredileri ödemekte zorluk çektiğini ifade etti.

Genel anlamda kredi borçlarının gününde ödendiğini söyleyen Taşlı, esnaf kollarına göre mali tablolara uyarak desteklemelerin yapıldığını sözlerine ekledi.

Haber; R. BAL