Ülke genelinde yürüttüğü istişare ç alışmaları kapsamında Düzce'ye gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Ticaret ve Sanayi Odası'nda esnaf, sanayici ve meslek örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

Ev sahipliğini DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın yaptığı ve “esnafın röntgenini çekmeyi” amaçlayan toplantıya, TSO Başkanı Metin Büyük, Düzce Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Meslek odaları başkanları, ve meslek odaları ilçe temsilcileri katıldı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, burada yaptığı konuşmada, esnafa ilişkin yeni yaklaşımlar ile ilgili bilgi verirken, esnaf tanımının yeniden yapılması gerektiğini, kimin sanayi odasına, kimin esnaf odasına kayıt olacağının belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Palandöken, aynı apartmanın altında dört bakkal açıldığı dönemin sona erdiğini, esnafın temel sıkıntılarına kaynak olan hatalı uygulamaların bir düzen altına alınması gerektiğini ifade etti.

Konfederasyon Başkanı Palandöken, imalatçı esnaf için verilen kredilerin diğer esnaf kesimleri için de verilmesi gerektiğini dile getirirken, Esnafın ayağa kalkması için 2 Milyar YTL'ye, eski para birimi ile 2 Katrilyon liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Palandöken konuşmasında yapılan toplantının 81 ilde esnafın Röntgenini çekmek amacıyla gerçekleştirildiğini, bu çalışma sonucunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikta yapılacak değerlendirmenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletileceğini de sözlerine ekledi.

Toplantının geri kalan bölümünde, meslek örgütü temsilcilerinin sorularına geçildi. Meslek örgütlerinin sözlü soru sormak yerine dosya hazırlayarak TESK Başkanı Palandöken'e verdikleri dikkat çekti.