Ak Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısında Eski Sanayi Çarşısının iki ay içinde kentsel dönüşüm kapsamı içine alınacağını ifade etmesi sanayi esnafında tam bir şok etkisi yaratmıştı. Kendilerine haber verilmeden alınan kararlara tepki gösteren esnaf, uygulamaya genelde sıcak bakmalarına rağmen yaşanan diyalog eksikliğini dile getirmişlerdi. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bakan yaşanan gelişmeleri yorumladı.

PROJE GENİŞLETİLECEK
Bakan, Kentsel Dönüşüm Projesinin son durumunu anlattı. “Son aldığımız bilgilere göre Kentsel Dönüşüm Projesinin genişletilerek uygulanacağını öğrendik. Bazı planlar gerçekleştirildi. 18 Temmuz Stadyumu, Askerli Şubesi ve Kültür Caminin bulunduğu alanda D-100 karayoluna kadar alındı. Bu konuda taslak proje yapıldı.”
Sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi veren Bakan, Düzce Belediye Meclisinin almış olduğu kararla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat edilir. Bakanlıkta bunu Bakanlar Kuruluna sunar. Prosedür budur. Böyle bir karar Bakanlar Kuruluna sunuldu.” dedi.

TEKLİFLER VE ANLAŞMALAR YAPILACAK
Esnafın tepkisinde haklı olduğunu dile getiren Bakan, taraflar arasındaki sürecin nasıl olacağını paylaştı. “Esnaf arkadaşlarımız bilgi yoksunluğundan dolayı tepki gösteriyorlar. Kimse tedirgin olması o aşamalara gelindiği zaman orada bir metrekare yeri dahi olan esnafla karşılıklı görüşmeler yapılacak. Teklifler ve anlaşmalar yapılacak. İl Takdir Komisyonu aracılığıyla değerlendirme olacak. Taraflar arasında görüşmeler sırasında anlaşmazlık olursa mahkeme yoluyla anlaşma zemini aranır. Mahkemede taraflar arasında uzlaşma sağlandığında her şey hayata geçecek.”

KİMSE KİMSEYE HABER VERMEDEN İZİNSİZ ÇİVİ DAHİ ÇAKAMAZ
Çalışmalar hakkında kendilerine resmi bir belge gelmediğini söyleyen Başkan Bakan, esnafın dükkanlarının belediyede beyan değerlerinin sıfır olduğunu aktardı. “Yalnız belediyede yerlerimiz için beyan değerlerimiz sıfır görünüyor. Bu yerlerimizin Kentsel Dönüşüm Projesine girdiğini gösteriyor. Netice itibariyle kimse kimseye haber vermeden izinsiz çivi dahi çakamaz.”

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
Bakan, son olarak proje nedeniyle Eski Sanayi Çarşısı esnafının yüreğine su serpen ifadeler kullandı.
“Yeni Sanayi Sitesinde yapacaklarımız için taslak projelerimiz hazır kimse mağdur olmayacak. Talepleri karşılayacak düzeydeyiz. Yeni Sanayi Sitesinin 2.Etabı için taslak projesi hazır, bittiğinde açıkta kimse kalmayacak. Verilen sürede siyasi durum itibariyle aksama olabilir.”

Haber:Y.SEVER