Düzce genelinde Ramazan Bayramı trafiği tüm hızıyla devam ederken vatandaşların alış verişlerini son güne beklemesi düşüncesiyle umutlarını tüketmeyen esnaflar bugün de umduklarını bulamadı. Semt Pazarı'nda bugün yaşanan yoğunluk dikkatlerden kaçmazken esnaflar kalabalığın kuru kalabalık olduğunu gelen vatandaşların sadece tezgahlara bakarak geçtiğini söylüyor. Bazı esnaflar ise halinden memnun gibi görünüyor.

Semt Pazarı'ndaki kalabalık fiyatların ucuzluğunu fırsat bilerek mağazalardan pahalı olması gerekçesiyle yapamadıkları bayram alış verişlerini pazarda yapmaya çalışıyor. Esnaflar “ Bayrama buruk gireceğiz. Son günü beklemiştik satışlarımızın düzelmesi için ama son günde beklediğimiz olmadı. Hareketlilik var ama alan yok. Bu şartlar altında bayrama nasıl gireceğimizi kara kara düşünüyoruz. Buna da şükür demekten başka çaremiz yok.” şeklinde konuştular.

Bazı esnaflar ise satışların iyi olduğunu söyleyerek “Son gün satışlarımız düzeldi. Buna da şükür diyoruz. Satışlar iyi durumda. Umarız bu şekilde devam eder. Ama geçtiğimiz yılları arıyoruz. Bunun nedeni de açıklanan fındık fiyatı.” ifadelerine yer verdi.

Alış veriş yapan vatandaşlar ise en azından çocuklarına bir şeyler almaya çalıştıklarını belirterek “Biz kendimizi geçtik çocuklarımızı düşünüyoruz. Onlara en azından pantolon, ayakkabı, giyecek alıyoruz. Fiyatlarda uygun olunca alabildiğimizi almaya çalışıyoruz.” dedi.

Bazı esnafların ise "Kredi kartı geçerlidir." yazısı yazarak bayram şekeri sattığı da dikkatlerden kaçmadı.

Anneleriyle birlikte alış verişe gelen 6-7 yaşlarındaki kardeşler ise bayram mesajı vermeyi unutmadı ve bir ağızdan tüm Düzcelilerin Ramazan Bayramını kutladı.