Bayramlardan önce vatandaşlar çarşıya çıkıp esnafları gezerek çocukları ve kendileri için alış veriş yaparlardı. Bu durumda esnafı mutlu eder, esnaflar bayramlardan önce evlerine huzurla giderlerdi. Ama şimdi ekonomik kriz, alım sıkıntısı, nakit para olmaması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlar, bayram alışverişi yapmakta zorlanırken esnaflarda tezgahlarını doldurarak hiç olmazsa Kurban Bayramı'ndan önce satış yapmaya çalışıyor. Fakat dükkanların hali şimdiden esnafların bu bayrama da boynu bükük gireceğini gösteriyor.

Satışların nasıl gittiğini sorduğumuz Kızılay Meydanı esnafları, “Şimdilik hiçbir hareketlilik yok. Her şey görünüyor zaten. Bayram öncesinde biraz olsun hareketlenir diye düşünüyoruz ama artık bu hareketlilik bize yarar mı bilmiyoruz. Birde vatandaşlar alış verişlerini genelde son güne bıraktığı için bizde son günleri bekliyoruz. Kriz, bizi kötü etkiledi.” şeklinde konuştu.

Bazı esnaflar ise yaşanan kriz ve alım gücündeki olumsuzluğa rağmen ümitlerini kesmediklerini söyleyerek, “Allah'a şükür satışlarımız iyi gidiyor. Bayrama yakında satışlardaki hareketliliğin artmasını bekliyoruz. Buna da şükür.” ifadelerine yer verdi.

Tezgahlara gelen az da olsa alıcılar ise paralarının yettiği ölçüde çocuklarına bir şeyler almaya çalıştı. Şu bir gerçek ki kriz, her kesimi Kurban Bayramı sürecine boynu büyük ve düşünceli soktu.