"ETİK OLMAYAN YÖNETİM TARZI"
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda sular durulmuyor. Düzce TSO'ya geldiği iddia edilen imzasız bir yazının Meclis Üyesi Mehmet İbrahimoğlu tarafından odadan bazı basına fakslanmasıyla ortaya çıkan gerginlik son meclis toplantısında iplerin iyice gerilmesine neden oldu. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzcespor, Beyköy Belediyespor ve OSB çevresindeki köyler hakkında iddiaları içeren yazının meclis başkanlığına geldiğini ve basına fakslanmasının çok büyük yanlış olduğunu ifade eden Eski Başkan Ümit Özmen, toplantıda istifa kararını açıkladı. Özmen'in istifaya kadar getiren sürecin yalnız bu mektup olayı ile sınırlı olmadığı meclis üyeliğini bırakma gerekçesiyle anlaşıldı. İstifa dilekçesinde "Etik olmayan yönetim tarzı" ifadesini kullanan Özmen'in 2 dönemdir Metin Büyük'ün başkanlığını yürüttüğü yönetimle ters düştüğü bir çok noktanın olduğunu gösterdi. Metin Büyük'ten önce TSO başkanlığı görevinde bulunması nedeniyle yönetim konusunda TSO'nun deneyimli isimlerinden olan ve şuanki TSO binasını odaya kazandırdan Ümit Özmen'in şimdi istafındaki soru işratlerini gidermesi bekleniyor.
KAMUOYUNU AYDINLATMASI BEKLENİYOR
8 yıldır Düzce sanayisi ve ekonomisinin gelişmesi adına çalışmalarda yetersiz kalındığı eleştirilerinin hedefi olan Düzce TSO'da seçime bir kaç ay kala kala iç sorunlar gün yüzüne çıktı. Bir mektup olayı ile patlak veren kriz Ümit Özmen'in istifasını yönetime sunmasıyla sonuçlanırken, Özmen'in Düzce'nin önemli sivil toplum örgütlerinden olan TSO'da yaşanan sorunları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Görevi Düzce'ye hizmet olan odada yönetim noktasında yaşanan sorunlar ve etik olmayan hususların neler olduğu konusunda Ümit Özmen'in halkı bilgilendirmesi ve kafalarda soru işaretleri bırakan konuları aydınlatması gerekiyor.
Öte yandan Meclis Başkanı Nusret Özsoy'un da büyük tepki göstermesine neden olan TSO'daki bu iç kriz ve Özmen'in istifa kararı, yönetimde yaşanan sorunların yanı sıra "konuyu kapatmak" isteyen bazı üyelere karşın kendilerine ters düşen durumlara sessiz kalmayan isimleri göstermiş oldu. 

Haber: C. ÜSTÜNER