İstanbul da büyük maddi hasarlara neden olan fırtına, Düzce'de de etkisini gösterirken fırtına nedeniyle ilçelerde başta olmakla birlikte Düzce genelinde evlerin ve işyerlerinin çatılarının uçtuğu gözlendi. Özellikle Kaynaşlı ve çevresi başta olmak üzere diğer ilçelerde de kendisini hissettiren fırtına buralarda hem çatıları uçurdu hemde vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Fırtınanın Akçakoca dışındaki ilçelerde ve il genelinde büyük zarara neden olduğu söyleniyor.

Bir anda şiddeti artan fırtına nedeniyle Spor Sokak'ta bulunan esnafların işyerlerindeki mallarda zarar gördü.. Eşyalar  sağa sola savrulurken dükkan önlerinde bulunan ve eşyaların yağmurdan zarar görmemesi için koyulan şemsiyelerde nasibini aldı. Esnaflar ise malların dağılmaması için yoğun çaba harcadı. O sırada Spor Sokak'ta gezen vatandaşlarda fırtınadan etkilenmemek için kendilerine sığınacak bir yer aradı.

Dün akşam saatlerinde başlayan fırtınanın yarına kadar etkili olması bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri de vatandaşları fırtına nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Düzce'nin denize kıyısı olan Akçakoca'da ise fırtınanın etkisini göstermediği belirtilirken fırtınanın burada da etkisini gösterip göstermeyeceği bilinmiyor. Bilinen tek şey ise İstanbul gibi Düzce'nin de fırtınadan zarar gördüğü.