Yağış, yoğun sis ile birlikte bayram tatili nedeniyle yollarda olan sürücülere trafikte sıkıntı yaşatıyor. Özellikle Bolu Dağı Seymenler ve Karanlık dere mevkisinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 15 metreye kadar düşüyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran, TEM Otoyolu Bolu kesiminde, bayram tatilinin ilk 2 gününde yola çıkan sürücülerin trafik kurallarına uymaları sonucu kazaların azaldığını söyledi. Başaran, yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilinin ilk 2 gününde TEM Otoyolu Bolu kesiminde İstanbul-Ankara yönünde yoğun trafik olduğunu belirtti. Bu sürede, sürücülerin büyük oranda trafik kurallarına uymaları sonucu kazaların azaldığını ifade eden Başaran, ''Bizim sorumluluk alanımızda 5 yaralamalı, 15 maddi hasarlı 20 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 8 kişi hafif yaralandı'' dedi.

Kazaların genellikle dikkatsiz, tedbirsiz ve aşırı hızlı araç kullanmaktan kaynaklandığını da bildiren Başaran, tatil dönüşü konusunda sürücülere şu uyarılarda bulundu: 'Uzun süreli tatillerin dönüşü çok önemli. Vatandaşlar sevdiklerinin yanında biraz daha kalabilmek için süreyi aşıyorlar. Daha sonra gidecekleri yere bir an önce ulaşabilmek için hız yapıyorlar. Sürücülerin, gidecekleri mesafeyi göz önünde bulundurarak önceden yola çıkmaları, trafikte sabırlı ve hoşgörülü olmaları gerekiyor. En çok kaza Bolu Dağı Tüneli'ndeki Ankara-İstanbul yönünde oluyor. Buralarda tehlikeli ve eğimli virajlar var. Araç hızının tünelde 70, çıkışında ise 80 kilometre olması gerekiyor'' şeklinde konuştu.