Düzce’de bu yaz mevsiminde vatandaşların en çok şikayet ettiğin konuların başında gelen Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısı ile mücadele için nihayet harekete geçildi. Vatandaşların bahçelerine verdiği zararla büyük ekonomik kayıplara neden olan zararlının evlere kadar ulaşarak vatandaşların günlük hayatlarını sürdüremez hale getirmesinin ardından halkın tepkilerine kayıtsız kalmayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı soruna çözüm için valilikte önemli bir toplantı düzenledi.

Zararlının etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik toplantıya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu ve diğer ilgili kesimler katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Dağlı, Amerikan Beyaz Kelebeği tehdidini ortadan kaldırmaya yönelik alınacak tedbirlere ilişkin kararları ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Toplantı basına kapalı devam etti.

Haber:Y.SEVER