Bu yıl aradan geçen 3 yılın ardından yeniden kutlanacak Akçakoca Festivali ile yarın kutlanacak Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Akçakoca'da hazırlıklar sürerken Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ta etkinlikler konusunda açıklamalarda bulundu.

“Daha görkemli bir şekilde kutlamak istiyoruz.”

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarın Akçakoca'da kutlanacak. Bu yıl kutlamalara bir hafta önce başladıklarını belirten Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, “ Biz bu bayramı her yıl daha görkemli bir şekilde kutlamak istiyoruz ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı denilince akla Akçakoca’nın gelmesini arzuluyoruz.” dedi. Bu yıl da çeşitli yarışlar, halk oyunları gösterileri ve Kabotaj Bayramı'nın önemini anlatan etkinliklerle dolu dolu bir bayram geçireceklerini belirten Albayrak, etkinliklere tüm Düzce halkını beklediklerini de dile getirdi.

“Her yıl daha da gelişecek.”

Albayrak, 3 yıldır yapılmayan Uluslararası Akçakoca Turizm Kültür ve Fındık Festivalinin bu yılyapılmaya başlanacağını da belirterek, gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve ilçenin festivale hazırlandığını söyledi. 24-25-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Festivalde bu yıl Edip Akbayram, Funda Arar, Murat Boz ve Volkan Konak konser verecek. Erkan Tan’ın sunuculuğunu yapacağı festivale 3 ülkeden halk dansları topluluğu katılacak ve bir çok etkinlikle festival coşkusu doyasıya yaşanacak. Albayrak, Akçakoca’nın gelişmesi adına festivallerin şart olduğunu belirterek, “ İnşallah bundan sonra her yıl en iyi şekilde festival organizasyonlarımızı yapacağız.” şeklinde konuştu.