Düzce Belediyesi 2018 yılı bütçesinde su tüketim ücretlerinde değişiklik yapılmadı. Ancak evsel atık ücretleri arttırıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan ve Düzce Belediye Meclisi'nce onaylanan 2018 yılı bütçesinde beher metreküp üzerinden hesaplanan suyun tüketim bedeli 20 metreküpe kadar olan bölüm için 2,29 liradan işlem görecek. 20 metreküpten sonra suyun metreküp fiyatı ise 2,76 lira olacak. Böylelikle 2017 yılı için uygulanan fiyat, 2018 yılı için de aynı kaldı. 

'Pahalı' tepkisi zam yaptırmadı
İstanbul gibi metropol bir şehrin bile ihtiyacını karşılayacak zenginlikte su kaynakları olan Düzce'de su ücretlerinin 'pahalı' olduğu sık sık tartışma konusu olurken, meclisin oluşabilecek tepki nedeniyle fiyatları arttırmadığı yorumları yapıldı.

Düzce'de evsel atık ücretleri arttırıldı. 
Ancak su tüketim ücretlerinde değişikliğe gitmeyen meclisin, yine "Çok yüksek!" eleştirileri aldığı halde evsel atık ücretlerine zam yapması dikkat çekti. 2016 yılının son aylarında kapısına kilit vurulan ve bir daha kullanılmayan Hecinler'deki katı atık depolama tesisinin ardından sıfırdan yeni bir yerde yapılacağı açıklanan modern tesisin henüz adresi belli değilken, vahşi depolamanın son sürat devam ettiği Düzce'de evsel atık ücretleri arttırıldı.

Sanayi kuruluşlarına büyük zam!
Düzce'de meskenler için 2017 yılında 5 lira 20 kuruş olarak tahsil edilen evsel atık ücreti, 5 lira 93 kuruşa yükseldi. En büyük zam ise sanayi kuruluşlarına yönelik geldi. 300'ün üzerinde işçi istihdam eden fabrikalardan 2017 yılında yaklaşık 2 bin 500 TL alınan evsel atık ücreti 2018 yılında 4 bin TL olarak tahsil edilecek.

Haber: C. ÜSTÜNER