Geçtiğimiz günlerde Düzce'de adliye çalışanlarının sorunlarını dile getirmek adına adliye binası önünde Büro Memur-sen Düzce Temsilcisi Muhsin Çetin ve adliye çalışanları basın açıklaması yapmıştı. Yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığında sadece hakim ve savcıların çalışmadığını, iş yükünü çeken yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşir ve veznedar gibi çalışanların olmasına rağmen her seferinde maaşlarında iyileştirme yapılan tarafın hakim ve savcılar olduğu dile getirilmişti.


Çalışanların yaptığı eylemin ne derecede etkili olduğu tartışılır durumda. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakim ve savcıların özlük haklarıyla ilgili çalışmaları TBMM'ye sunacaklarını belirterek, "Özlük haklarıyla ilgili düzenleme hakim ve savcılarımızın tamamını kapsıyor ve onların maaşlarına bir zam yapıyoruz. Onları mutlu edecek bir adım olarak görüyorum"demişti.


Çalışmanın detaylarıyla ilgili yeni bir açıklama yapan Bozdağ, hakim ve savcılara seyyanen 1155 lira zam yapılacağını dile getirdi. Bozdağ, ayrıca hakim ve savcıların disiplin cezalarına af getirileceğini söyledi.

 

Haber: S. Dervişoğlu