DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, dün akşam Öncü TV’de yayınlanan Özlem Yavuz ile Haftaya Bakış programına katıldı. Çakır, Türkçe Olimpiyatları ve Düzce’nin 2023 vizyonunu nasıl yakalayacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 

Elimizdeki değerleri tutmalıyız

Nisan ayı başında yapılan genel kurul ile güven tazeleyen çakır yeni dönem hedeflerini anlatırken, Düzce’ye beyin göçü beklemektense üniversite gençliği gibi elimizde var olan değerleri tutmamız gerektiğini vurguladı.

 

“Bundan sonra hedefimiz, Düzce’de sivil toplumun faydası ne olur, geniş kitlelere nasıl ulaşırızı düşünmek. Üye sayımıza bakıldığında Düzce’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak bu bizim geldiğimiz noktayı gösteriyor, sivil toplum adına üzerimize düşen büyük sorumluluk var. Üyelerimizin bizden beklentilerini gerçekleştirmek istiyoruz. Düzce yeni yeni üniversite şehri olma yolunda, dört yıllık okullarımızda okuyan öğrencilerimiz var, en azından beyin göçü derdiyle uğraşırken elimizdeki değerleri nasıl elimde tutarızı düşünmemiz lazım. “Düzce’mizi seviyoruz” projesi ile Düzce’de okuyan gençlere tanıtma hedefimiz var, böylelikle üniversite gençliğinden faydalanmak istiyoruz.”

 

Büyük bir medeniyet projesi

 

DÜSİAD’ın organizasyonunda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları için, “ Büyük bir medeniyet projesi” terimini kullanan Çakır, ufak aksaklıklar dışında başarıyla altından kalkınan organizasyonun gelecek yıl da Düzce’ye alınabileceğini belirtti.

 

“ Bu çok büyük bir organizasyondu. İsmini bile bilmediğimiz ülkelerden 70 çocuk Düzce’ye geldi.

Arkadaşlarımızla, dostlarımız ve esnafla konuşuyoruz zaman zaman olumlu tepkiler aldık hep.