Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada çıkarılan işçilerin eylemi devam ederken, Sendika üyesi işçilerini işten çıkartmakla suçlanan fabrika yetkilileri açıklama yaptı.

İşçilerine sendikaya kayıt hakkı vermemekle ve sendika üyesi işçilerini de işten çıkartmakla suçlanıp bu yıl yaz aylarında dava edilen fabrikanın Düzce'de çalışan işçileri, yaklaşık 200 gündür işe geri dönmek için eylem yapıyor. Açıklama da Üretimi yapılan markaların Düzce fabrikasında kendi teknik heyetleri ile inceleme yaptıkları belirtilerek, “ Nisan ve Mayıs aylarında şirketten toplam 384 kişi çıkarıldı. Bunların 54’ü sendikaya üyeymiş. Bu kişilerin sendikalı olduğunu bile olay mahkemeye taşınınca öğrendik. Çalışanlar arasında toplamda 200 sendikalı var. 54 kişinin 13’ü ise işten ayrılınca sendikalı oldu." denildi.

Fabrika çalışanlarının bugüne kadar kendini temsil edecek çalışma kurulu üyelerini seçerek yönetimle ilişkisini götürdükleri belirten yetkililer "Bundan mutlu olmalılar ki sendika ile herhangi bir bağ istemiyorlar. Sendika üyesi olmak bizim çalışanlarımızın özlük hakkıdır. Biz de bu hakka saygılıyız. Ancak burada farklı bir oyun var.” açıklaması yapıldı.