Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, bu sabah DÜSİAD'ın davetlisi olarak Düzce'ye geldi.. Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy ve Baro Başkanı Ali Dilber'in de katıldığı kahvaltıda Düzceli sanayi ve iş adamları ile bir araya gelen Meral, Tuskon ve Dünya Ekonomisi üzerine bir de söyleşi yaptı. Türkiye'nin tarihinin en büyük dönüm noktalarından birini yaşadığını belirten Meral, Dünyanın ağırlık merkezi batıdan Doğuya doğru kayıyor. Ezberleri bozacak bir değişim yaşıyoruz dedi.

Herşeyi devletten bekleme döneminin bittiğini belireten Meral, dış ticaretteki bu başarı grafiğinin yükselmesine biz sanayiciler de kendi girişimlerimizle ortak oluyoruz. Yaptığımız yurt dışı ziyaretlerinde kendi ticaret köprülerimizi kuruyoruz ve bugün dünyanın dört bir yanına ticaret yapmanın gururunu yaşıyoruz dedi.



Türkiye'deki istikrarın sürmesi gerektiğini belirten TUSKON Başkanı Meral, ' Ülkemiz büyük bir zihinsel devrim geçirdi. Türkiye bugün Özgüveni ile uyguladığı politikaların yansımalarını görüyor. Ve bu durum ülkemize büyük bir kazanç sağlıyor dedi.Sınır kapılarında ve Havaalanlarında bir çok ülkeye giriş yapmak için perişan halde bekletilirken şimdi ise vizelerin bir çok ülkede kalkmasının gurur verici olduğunu belirten Meral, son dönemde yapılan yurt dışı ziyaretlerinde Türk iş adamlarına büyük ilgi olduğunu ve bu durumun Türkiye'nin kararlı adımları sayesinde oluştuğunu söyledi.

Meral, Düzceli iş adamlarına yurt dışına açılmaları konusunda tavsiyelerde bulunurken bu konuda TUSKON olarak da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Meral konuşmasının sonunda Vali Vasip Şahin'in elinden günün anısına bir plaket aldı.

Haber; Ü. ÇETİN