İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit’in yöneticisi olduğu Simbo Fabrikasında çıkan yangın, Belediye Başkanı ve Özyiğit’i karşı karşıya getirdi. Oğuz Özyiğit, fabrikada çıkan yangının büyümesinden Düzce Belediyesini sorumlu tutarken, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’de, sosyal medya hesabı üzerinden çok sert açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit’in yöneticisi olduğu ve Birinci Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet Gösteren Simbo firmasında önceki gün yangın çıktı. Yangınla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden belediye yönetimine eleştirilerde bulunan Özyiğit, konu hakkında Öncü Haber’e konuştu. Özyiğit, OSB’lerin Düzce’nin geleceği olduğunun altını çizerek, Düzce Belediyesi’nin gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.

“Düzce Belediyesinin İtfaiye Ekipmanları Eksik…”

Bazı firmalarda ahşap malzeme üretildiğine ve kimyasal maddelerin bulunduğuna dikkat çeken Özyiğit, “En son yaşadığımız olayda Allah korudu. Ahşap imal eden ve yüksek ısının olduğu bir fabrikayız. Geçmiş dönemde, yaklaşık bir 6 ay öncesinde Teknorot Fabrikasında burada çok ciddi bir yangın çıktı. Bu yangın esnasında itfaiye ekipmanlarımızın eksik olduğunu gördük. Bu esnada Sayın Valimiz devreye girdi, sağ olsun İzmit’ten Teleskopik İtfaiye araçlarını getirerek yangına müdahale ettik ve söndürdük. Onlar eğer gelmesiydi, biz burada Teknorot Fabrikasını göremeyecektik, çünkü tamamen yanmış olacaktı. Bunun üzerine hem sanayici kimliğim hem de Belediye Meclis Üyesi kimliğimle Belediye Meclisi’ne bir önerge verdik, İtfaiye Ekipmanlarının tamamlanması için. Orada bir konuşma yaptım, bunlar bizim milli değerlerimiz, bunlar bizlerin evlatlarımızın geleceği, bunlar Düzce’ye istihdam açan fabrikalar diye” dedi.

“Daha Önce Belediye Meclisinde Durumu Gündeme Getirdim”

Düzce Belediyesinde tam teşekkürlü itfaiye aracının bulunmadığını ve bu nedenle olası bir fabrika yangınına müdahale edilemeyeceğini anlatan Özyiğit, “Bugün sadece para ile ölçülmeyecek Düzce’ye ekonomik sağlayan fabrikalarımız var bu OSB’lerde. Tabi Düzce’nin genel yapısına bakarsak 5 tane OSB’miz var şu anda. 5 OSB’nin bulunduğu bir yerde böyle bir İtfaiye Aracının olmaması yatırımcıların gelmesini de engelleyecektir. Çünkü yatırımcılar buralar Milyon Dolarlarca para harcıyor. Bizde bu konu ile ilgili bir konuşma yaptık Düzce Belediyesi Meclis Toplantısında. Dedik ki; bu aracın maliyeti nedir, bunu gerekirse OSB’lerle iş birliği yapalım Belediyenin Bütçesi yoksa diye. Ortak bir istişare de bulunduk. Hatta bunun üzerine Düzce Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü Bey, Düzce OSB’yi ziyaret etti. Burada bir itfaiye biriminin kurulacağından bahsedildi, onun müjdesi verildi. Sonrasında da unutuldu gitti. Dünkü yaşadığımız yangında gelen itfaiye aracı çatının üzerine yetişemiyor doğal olaraktan. Çünkü 10 Metrelik bir merdivene sahip bir itfaiye aracı. Eğer üstten müdahale edilmiş olsaydı, yangın bu kadar büyümeyecekti ve hasar daha az olacaktı” diye konuştu. 

“Pandemi Sürecinde Millet Bahçesi İhalesi Yapmak Serbest, İtfaiye Aracı Almak Yasak”

Tam teşekküllü itfaiye aracının alınması için Düzce Belediye Başkan Yardımcıları ile görüştüğünü ancak, “Pandemi Sürecinde Alamayız” cevabı aldığını söyleyen Özyiğit, “Pandemi Sürecinde Millet Bahçesi İhalesi Yapmak” doğru mu? diyerek Düzce Belediyesine tepkisini şu şekilde sürdürdü:

“Biz bu konu ile ilgili serzenişlerimizi Belediye Başkan Yardımcılarımıza bildirdik. Başkan yardımcıları bize, pandemi süreci nedeniyle bu aracın alınamadığını söyledi. Ama görüyoruz ki bugün Millet Bahçesi’nin ihalesi yapılabiliyor, bu pandemi sürecinde. Burada tabi baktığınız da Millet parkı mı önemli, yoksa insanların canları ve malları mı önemli? Tabi bu teleskobik bomlu itfaiye aracını aldığımız zaman Düzce’de ki 5 tane OSB’nin dışında, Konuralp’te 15 katlı – 20 katlı binalarımız var. Bu konuda Sayın Faruk Bey kendisi söyledi, ‘9’uncu kattan yükseğe müdahale edemiyoruz’ diye. Hatta vatandaşları ‘Oradan daire almayın’ diyerek uyardı. Uyarmak yerine ruhsatları verilmiş binalar ile ilgili nasıl önlem alırız, onu uygulaması gerekiyordu. Bu tarz araç ve araçlar yalnızca hem fabrikalarımızı hem de orada 9’uncu katın üstünde yaşayan vatandaşlarımızın hayatı için önem taşımakta. Bir değil, hatta 2 tane almamız gerekiyor. Çünkü Düzce artık hem sanayi açısından hem de yapılaşma açısından da büyüyor. Geniş bir alana sahip.”

“Adamı Savaşa Gönderiyorsunuz, Ama Elinde Silahı Yok…”

Düzce’de bulunan OSB’lerin Düzce’nin geleceği olduğunu dile getiren Özyiğit, şöyle devam etti:

“Tabi OSB’de çıkan yangınlarda itfaiyeci arkadaşlar gerekeni yapıyor. Ama adamı savaşa gönderiyorsunuz, elinde silah yok hadi savaşın diyorsunuz. Bu nedenle onların da yapabileceği ancak bu kadar oluyor. Tek sevinç kaynağımız yangının çatıya ulaşmaması. Üzüntümüz ise, saat 6 gibi söndürülen yangının, 7 gibi tekrar başlayıp hasarı 2 katına çıkartmış olması. Burada hem bir iş adamı kimliği hem de siyasi kimliğimden bazı arkadaşlar muhalefet yaptığımı düşünebilir. Bizim muhalefetimizde, tamamen Düzce’nin menfaatleri ön planda. Çünkü siyaseten sadece Düzce için çalışıyoruz, kendimiz için bir beklentimiz yok! Düzce’de hepimizin çocukları yaşıyor. Ben şimdi aslen Tokatlıyım, Düzce’den evlendim, çocuklarım da Düzce’de doğdu ve göç etmenin acısını taşıyan insanlardan biriyim. Anneniz ölür, cenazesine gidemezsiniz, teyzeniz, halanız ölür, cenazelerine gidemezsiniz. Göç ettiğiniz zaman, ardınıza bıraktığınız kişilerle üzüntüyü ve sevinci ya hiç yaşayamazsınız birlikte ya da geç yaşarsınız. Bu sebepten dolayı, benim çocuklarım göç etmesin. Düzce’de yaşayıp büyüsünler ve hayatlarına burada devam etsinler. Bu tüm Düzceliler için geçerli.”

“OSB’lerde Alt Yapıyı Oluşturmadan Yatırımcıyı Buraya Çekemezsiniz…”

“OSB’lerde Altyapı Oluşturmadan Yatırımcıyı Buraya Çekemezsiniz” diyen Özyiğit, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Düzce’ye ben böyle bir yatırımı getirirken, Belediye Başkanı Faruk Bey, Sanayi Bakanıydı. Sağ olsun bize destek olmaya çalıştı. Biz aslında büyük fabrikamızı buraya getirecektik, ama belirli şartlardan dolayı olmadı. Ama amaç, burada altyapıyı yaptığınız zaman yatırımcı Düzce’ye gelecektir. Şimdi biraz pergeli çizdiğiniz zaman 30 -35 Milyon bir nüfusa hitap eden bir merkezin orta göbeğindeyiz. Gebze OSB’de metre kare fiyatları daha fazla, ama Düzce OSB’de bu fiyatlar daha uygun. Bizlerde yatırımcıların Düzce’ye gelmesini istiyoruz. Ama yatırımcı sadece arsanın metre kare fiyatlarına bakmıyor. Bulunduğu OSB veya merkez içerisinde hem yan sanayi tedarikine bakıyor hem de itfaiye ve sağlık altyapısına bakıyor. Şimdi Gebze OSB dediğiniz Organize Sanayi Bölgesinin içerisinde itfaiye birimi, hastane, okul ve kreş var. Orada o yüzden arsa fiyatları çok yüksek. Şimdi Allah muhafaza, iş kazaları yaşıyoruz, biz ne kadar önlemlerimizi alsak da iş kazaları yaşanıyor. Burada olası bir uzuv kaybında veya daha ağır bir iş kazasında, merkezden buraya ambulansın gelmesi en az 10 dakika. Yani 10 dakika bazı durumlarda insan hayatı için çok önemli. Ama OSB’nin içerisinde veya Beyköy’de veya yakınımızda ambulans olsa, insanların da hayatını kurtarabileceğiz. Şimdi elbette bunlar bir an da olmuyor. En azından şu yangınla alakalı bölümde, Düzce Belediyesinde itfaiye aracı var. Sadece bunun üzerine aksesuarlarını giydireceğiz. Bu da pekte yüksek bir rakam değil. Bu bizim tarafımızdan da defalarca dillendirildi ve defalarca İtfaiye Müdürü tarafından talep edildi. Fakat nedense çiçek, böcek ve bahçe peşine düşmekten Düzce Belediyesi geleceğimiz için, Düzce Halkının can güvenliği için herhangi bir önlem almadı. Tabi ben siyasi kimliğimle konuşayım bu konuyla ilgili dillendirmeyi her platformda yapacağım. Umarım bu sefer bu bize örnek olur, bu bize bir ders olur ve Düzce Belediyesi en kısa sürede tedbirini alıp itfaiye birimini güçlendirir.”

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ÖZYİĞİT’E SERT TEPKİ…

“Yatırımcının Yerinde Olsam İşine Derhal Son Verirdim”

Öte yandan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de, Özyiğit’in daha önce kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya, yine sosyal medya üzerinden cevap verdi. Özyiğit’i sert ifadeler ile hedef alan Özlü, “Düzce Belediye Meclisinde muhalefet partilerinden birine mensup bir meclis üyesi, OSB’de çalıştığı fabrikada dün çıkan yangınla ilgili Düzce Belediyesi yönetimini suçlamış(!). Yangınla ilgili İtfaiyenin teknik raporu ortaya çıkmadan çala kalem yapılmış bu suçlama, ancak ve ancak yangın üzerinden siyasi rant devşirmeye yönelik, gayrı ciddi bir davranış olarak değerlendirilebilir. Teknik Rapor ortaya çıkmadan suçlamalarda bulunmanın iyi niyetli bir tutum olmadığı açıktır. Sorumluluk sahibi bir genel müdürden yangında can kaybı olmaması sebebi ile Allah’a şükreden bir mesaj, yatırımcının maddi kayıplarının telafisi icin devletten yardım istemesi beklenir. Bir yangını bile siyasi emellerine fırsat olarak görebilen, çiçek böcek muhabbeti yapan bir genel müdürü yatırımcının yerinde olsam derhal görevinden alır, varsa ortaklığımı bitirirdim” şeklinde konuştu.