Bir yandan genişlemesi için çalışmalar sürerken, bir yandan da altyapı sorunları ile boğuşan ve 5084 sayılı Teşvik Kanunu kapsamında kurulan Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapan bazı müteşebbisler beklentilerini bulamadılar.  OSB’de yatırım yapan ve yıl sonuna kadar faaliyete geçmeleri için süre tanınan fabrikalardan biri satışa çıktı.

Söz konusu fabrikalardan biri olan geçen zamana karşın üretime geçilmeyen MEMSAN fabrikası ulusal bir gazetenin emlak sayfası aracılığıyla satışa çıkarıldı.

 İlanda    Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 20 bin metre kare arazi üzerinde ve 3 bin metre kare kapalı alanı bulunan fabrika için alt yapısı tamamlanmış, istenildiği şekilde büyütülüp ara kat kapatılabilir, yüzde 55 imarlı ve çalışır vaziyette ifadelerine yer verildi. Söz konusu fabrika için biçilen satış tutarı ise 2.MilyonYTL, bir başka deyişle eski para ile 2 trilyon lira...

Öte yandan D 100’e 500 Metre mesafede bulunan ve inşaatı büyük ölçüde tamamlanan büyük bir fabrika da aynı emlak sitesinde satışa çıkarılırken, yatırımcıyı çekebilmek için teşvikin yeterli olmadığı değerlendirmeleri yapılıyor.

Bu ilan Vali Topaca’nın üretime geçenlerin devredebilecekleri ancak hiç başlamamış olanların kendilerine tahsis edilen arsaları satma veya devretmelerinin müsaade edilmeyeceği yönündeki açıklamaları akla getirirken, yıl sonuna kadar üretime geçemeyen firmalarının tahsislerinin de iptal edilmesi de  gündemdeydi..

Hala üretime geçmeyen firmaların yavaştan alma ya da yatırımdan vazgeçme sebeplerinin neler olduğuna dair bir açıklama yapılmazken, teşvik kapsamında bulunan ilimizde satışa çıkarılan  fabrikanın alıcı bulup bulamayacağını zaman gösterecek