Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu tarafından Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'ne yapılmaya çalışılan çimento fabrikasıyla ilgili tartışma farklı boyutlarda seyrediyor. Öncü Tv'de yayınlanan Manşet Programı‘nda konuyla ilgili soruları cevaplandıran Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit "bu konuda artık konuşmak istemiyorum" demesine rağmen fabrika için 7 yıl önce imza atan resmi makamları ve yerleri satın alan Metin Yerlikaya'yı adres göstermesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

KİMLER İMZA ATTI

Başkan Yiğit'in "İmza atanlar düşünsün" diyerek resmi makamları ve kendisinden önceki belediye başkanlarını hedef göstermesi dikkatleri "imza atanlara yöneltti. Başkan Yiğit, yedi yıl önce imza atanları ve yerlerini satan köylüleri hedef göstermesi tartışmanın boyutunu farklı mecralara sevketti. Şimdi kamuoyu "kimler imza attı" sorusunun cevabını bulmaya çalışırken, köylülerin de Başkan Yiğit'in açıklamalarına ciddi tepki göstermesi kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.

MUHTARDAN BAŞKANA TEPKİ..

Başkan Yiğit'in Manşet programındaki açıklamasının ardından Haber merkezimizi arayan Hoşafoğlu Köyü Muhtarı Yeter Şener, başkan Yiğit'i yalanladı."Yerleri ben satmadım. Yedi yıl önce de ben muhtar değildim" diyen Muhtar Şener; "Üstelik o yıllarda köyümüz halkı bin liraya, iki bin liraya değil; 12 bin liraya yerler satıldı ancak sonra 40 bin liraya yerler tekrar satıldı. Yerleri satanlar da çimento fabrikası yapılacak diye de yerlerini satmadılar, bunu belirtmem gerekiyor" diyerek yalan yanlış sözlerin Yığılca'ya hiçbir şey katmayacağını söyledi.

YATIRIMCI SESSİZ..

Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'ne inşa edilmekte olan çimento fabrikasıyla ilgili Ak Parti İl başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Milletvekilleri başta olmak üzere   Hoşafoğlu Köyü Muhtarı Yeter Şener ve köylülerin "sıcak bakmadığı" çimento fabrikası konusunda yatırım yapacak olan firma yetkilisinden hiçbir açıklama yapılmaması dikkatlerden kaçmıyor.

METİN YERLİKAYA'DA SESSİZ.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in isim vererek  bir anlamda hedef gösterdiği iş adamı Ali Ağaoğlu adına yerleri satın alan Ak Parti eski Düzce Milletvekili aday adaylarından Metin Yerlikaya'dan hiçbir tepkinin çıkmaması "Çimento olayını biraz olsun unutturmak, halkın daha da fazla tepkisini çekmemek ve sessiz sedasız yatırıma devam etmek" olarak yorumlanıyor.

MUHTARDAN BAŞKANA TEPKİ

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in Öncü Tv'de Manşet Programında yaptığı açıklamaya  Hoşafoğlu Köyü Muhtarı Yeter Şener büyük tepki göstererek; "Benim yer satmam mümkün mü, aracı olmam bile sözkonusu değil.Kendisi yaptıysa bilemem.Üstelik ben yedi yıl önce Muhtar bile değildim.Başkanla her oturumda  bunu tartışmaya hazırım. Kimse köyümüzü ve hele benim muhtarlığımı karalamaya yeltenmesin. Her şey şeffaf bir şekilde  halkın huzurunda gerçekleşmiştir.Yer satanları engellememiz mümkün değil. Köylü yeri istediği kişiye satar. Yatırım konusunda kimse çimento fabrikası yapılacağını bilmiyordu. Tekrar ediyorum. Silah fabrikası dediler çimento fabrikasına çevirdiler." dedi.

Öte yandan Yığılca' nın Hoşafoğlu Köyü'nde köy halkının kabul etmemesine rağmen Çimento Fabrikasında temel kazı ve alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Temel kazı, dolgu çalışmaları ve ağır tonajlı kamyonlardan çıkan tozdan etrafta bulunan arazilerin ve ağaçların  toz dan sararması dikkatlerden kaçmıyor.     

Haber;
 E. TAYHAN