D-100 karayolu Bolu Dağı mevkiinde Ankara'dan İstanbul istikametine giden akaryakıt yüklü tankerin freni boşaldı.

Bolu Dağından aşağıya doğru hızla inmeye başlayan tanker, Berceste mevkiinde önüne çıkan bir araca çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan araçta bulunan 2 si çocuk 5 kişi yaralandı.

Aynı hızla yoluna devam eden tankerin çarptığı bir otomobil, savrularak önünde seyir halinde olan araca arkadan çarptı.

Kaynaşlı ışıklı kavşağa kadar gelen tanker kırmızı ışıkta duran bir araca çarptı. Hızı biraz yavaşlayan tanker önünde giden araçlara çarpmaya devam ederek, Kaynaşlı Merkez camii önünde merdivenlere çarparak durabildi.

8 araç ve 3 motosikletin karıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı.

Tankerin içinde benzin olması ihtimaline karşın olay yerinde Kaynaşlı İtfaiye ve emniyet ekipleri önlem aldı. Ancak  tankerin boş olduğu anlaşılınca rahat bir nefes alındı. Kaynaşlı merkez camiinin önünde kazayı duyan yüzlerce kişi toplanırken, Kaynaşlı,  itfaiye, polis ve ambulans sirenleri ile yankılandı.

Kaza nedeni ile Ankara istikametine yol tek şeritten verilirken, polis ve jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Yaralıların isimleri

Erol Özcan, Neslihan Özcan, Belgin Yapar, Ayşe Özcan, Ünzüle Yapar, Mustafa Uçar, Ömercan Demirbaş, Nehdet Sayınbaş, Harun Alkun, Yüksel Örs, Nevzat Seneger, Mehmet Öksüz yaralanırken, Zeynep Öksüz ise hayatını  kaybetti.

HABER: E.BEKTAŞ