Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Cemal Aksan, il oluşumuzun 15.yılında yaptığı değerlendirmede Düzce'nin iyi yönetilmediğini vurgulayarak faturayı iktidarı temsil eden siyasilere kesti.

 



"İl olduk okullarımız hala prefabrikte, organize sanayinin yolu yok, terminalimiz bitmedi, kültür merkezi hala açılmadı, otobana bağlantımız yapılamadı, trafikte keşmekeşlik sürüyor, asayiş can sıkıyor" diyen Aksan "Adımız il oldu ama soyadımız standart ili bulamadı" dedi:

 

KENDİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR



Aksan,“ Adımız il oldu ama standartlarımız hala ilçe olarak devam ediyor. Şuan Düzce’nin pek bir hedefi yok diye düşünüyorum. Okullarımızın 15 tanesi hala prefabrik. Bir türlü okulları standardına kazandıramadık. Bu da eğitimdeki başarımızın birçok doğu illerinden düşük olmasına sebep oluyor. Hastanelerimiz hala prefabrik. Yeni hastane yapılıyor. Ne zaman biteceği hala muamma… Kalıcı konutlar yaptık 11 yıl sonra yolunu tamamlayabildik. 2. tane OSB var fakat yolları yok. Kültür Merkezi olmayan bir il, il olmuş sayılmaz.Otopark sıkıntımız var. Önceki dönemde görev yapan Belediye Başkanı bir otopark yaptı fakat çözüm olmadı. Caddelerin yan tarafı otopark şeklinde ne vatandaşı güldürüyor ne şehir kimliğini yansıtan bir olgusu var. Bu durum belediyenin maddi kaynağı gibi vatandaşa yansıtılıyor buda il kimliğine yakışmıyor. Hiçbir ile yakışmayacak bir terminalimiz var. Bir köy garajı havasında bir terminalimiz var. Depremin izlerini üzerinde taşıyan Düzce enkaz haldeki yerlerinde büyük etkisiyle uyuşturucu konusunda en yüksek iller arasında yer alıyor. Gençlerimiz uyuşturucu tehlikesiyle karşı karşıya bir durumda. Liselerden ortaokullara kadar indi. Düzce dışarıdan gelen vatandaşlar için güvenli olmayan bir il görünümünde. Kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.“ dedi.

BOLU BİZİ DAHA İYİ YÖNETİYORDU


İktidarın il başkanı ve milletvekillerinin birbirleriyle uğraşmaktan Düzce'nin sorunlarına eğilemediklerini kaydeden DÜZDER Başkanı Aksan, sorunları çözmeyi gerekenlerin ilin sorunları karşısında etkisiz kaldıklarını söyledi. Bürokrat atamalarına da değinen Aksan, Düzce'nin sürgün ve stajyerlerin yeri olarak algılanmasının da faturası siyasilere aittir dedi.



Aksan,“Düzce iyi yönetilmiyor. Biz Bolu’ya bağlıyken Bolu bizi çok daha iyi yönetiyordu. Bu siyasetçilerimizden seçilmiş insanlarımızdan kaynaklanıyor. Biz bir İl Başkanını bir Belediye Başkanını ve üç tane milletvekilini biz aynı tabloda ya seçim zamanı görebiliyoruz ya da bir kongre sürecinde görebiliyoruz. Biz seçilmiş kareyi hiçbir zaman Ankara’ya gittiği zaman hizmet etmek için mücadele ederken görmüyoruz. Ya kendi şahsi kavgaları oluyor ya kendi dargınlıkları oluyor.Düzce’ye gelecek bürokratların çalışkan olması gerekiyor. Ya yeniler ya da emeklisi yaklaşanlar geliyor.“dedi.

 

Haber;E.TAYHAN