Düzce Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan terminal giriş çıkış ücretlerine yüzde 50’lık zam ile evsel atıklarda atık su bertaraf bedelinin faturalara sabit bir ücretle yansıtılması kabul edildi.
Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Başkanlık yaptığı toplantıda gündeme gelen terminal giriş çıkışlarına alınan ücretin yüzde 50’lik artış konusuna firmaların meclise sunduğu dilekçe ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin itirazları sonuçsuz kaldı. Konu bugün akşam saatlerinde yapılan toplantıda görüşülerek oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre terminale giriş çıkış yapan otobüs firmaları artık 18 lira 64 kuruş olan ücret yerine 37 lira 50 kuruş ödeyecek.
Toplantının bir diğer gündem maddesi evsel katı atıkların bertarafı konusunda hane başına alınacak ücret oldu. Evsel katık atıkların bertarafının yasalar gereğince belediyelere uygulanması konusunda zorunlu kılındığı ve uygulanmadığı taktirde belediyenin sorumlu tutulacağı ifade edildi. Türkiye genelinde 2014 yılında uygulamaya giren yasayla birlikte 26 belediye evsel katı atık bedelini vatandaştan alıyordu. 2015 yılı sonuna kadar uygulamaya konma süresi olan yasa için vatandaştan alınması gereken 6 lira 59 kuruşun faturalara yansıması kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıya başkanlık yapan Keskinli bu bedelin ya aylık olarak ya da yıllık olarak alınabileceğini belirtti. Keskinli konuyla ilgili bedelin hane başından yıllık olarak alınmasının vatandaşa 90 lira gibi bir yansıması olacağını ve bunun ağır gelebileceği düşüncesini paylaştı.
Belediye Başkanı Şemsettin Yenersoy ise bu bedelin daha önce alınmamasının sebebinin katı atık bertaraf tesisinin Düzce’de bulunmaması olduğunu meclis üyeleriyle paylaştı. 


Haber:Y.SEVER