Türkiye'de deprem bilincinin gelişmesi için kat edilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğu Bu amaçla Boğaziçi Üniversitesi KRDAE iş birliğinde 'Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ı hayata geçirildi. TIR'ın, fay hattı güzergahındaki 20 kenti gezerek, 4 bin kilometre yol alacağını öğrenildi. TIR'ın, Genelde deprem, özelde ise zorunlu deprem sigortası konularını vatandaşlara anlatarak, bilinç gelişimini sağlamanın amaçlandığı organizasyonla, yakın zamanda deprem acısını yaşadığı için sembolik anlamı bulunan Elazığ'dan start alacağını söyledi.
TIR'ın gittiği kentlerde, rasathaneden 10 kişilik öğretim ekibinin halka eğitim vereceğini belirten yetkililer eğitimler sırasında TIR'daki simülasyon sistemi sayesinde, katılımcıların depremi yaşayacaklarını ve bu şekilde deprem sırasında nasıl davranılması gerektiğini öğrenecekleri anlatıldı.
Elazığ'da 2 Mayıs'ta start alacak projede TIR, Bingöl, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Ankara, Karabük, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ ve Çanakkale'yi ziyaret edecek.