Merkez İlçe Nüfus Müdürü Burhan Erçek, 32 yıllık Memuriyet hayatında toplamı 6 yılı aşkın bir süre tutan raporlu izinleri nedeniyle re'sen emekliliğin eşiğine geldi.

Geçirdiği bir trafik kazasının ardından tedavi gören ve uzun süreli raporlar alan Erçek'in durumu, ulusal bir gazetenin manşetlerine taşınınca Düzce'nin de ilgi odağı haline geldi.

Konu ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Düzce Valisi Bülent Kılınç, bir trafik kazası geçiren Erçek'in uyluk kemiğinden sorun yaşadığını, bu arada Düzce'ye tayin edildiğini ve uzun süreler rapor aldığını söyledi.

Ercan Topaca'nın valiliği döneminde İçişleri Bakanlığı'na görüş sorulduğunu belirten Kılınç, bakanlık hukuk müşavirinin görüşü nedeniyle Erçek'in sağlık kurulu incelemesinden geçmesine karar verildiğini, ancak müdürün geeçtiğimiz hafta sağlam raporu alarak yeniden işe başladığını ifade etti.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, Erçek için yeniden heyet raporu istediğini, sağlık durumunun görev yapmasına engel olduğu sonucu çıkarsa emekliliğe sevk edileceğini söyledi. Devlet Memurları Yasası'nın izinlerle ilgili uygulamalarının belli olduğunu belirten Kılınç, usulsüzlük bulunması durumunda gerekenin yapılacağını da sözlerine ekledi.