Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, 11 Şubat 112 günü dolayısıyla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Süleyman Ünal ve beraberindekileri makamında kabul etti. 112 Acil Çağrı Merkezi personeli bu anlamlı gün dolayısıyla Vali Dağlı’ya çiçek takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının gününü kutladı.



“Önemini bir kez daha gördük”
Yaptığı konuşmasında 112 Acil Çağrı Merkezi’nin öneminin bir kez daha anlaşıldığını vurgulayan Vali Dağlı, sabah saatlerinde yaşanan kazaya ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Dağlı, şunları kaydetti:

“112’nin ne kadar önemli olduğunu, bugün sabah 8 sıralarında, Doğanlı mevkiinde karşılaştığımız kazayla bir kez daha gördük. Anında iletişim sağlandıktan sonra, ambulanslarımız olay yerine intikal etti. Jandarmamız yine olay yerine anında intikal etti. 112 sayesinde, yani sizler sayesinde böyle hızlı bir işlem gerçekleşti. Süratin ne kadar önemli olduğunu gerçekleşen vahim kazayla görmüş olduk. Kaza sonucunda sağlık müdürlüğünden, şehit çocuğu bir kardeşimiz vefat etti. Acı kazada 10 vatandaşımız da yaralandı, şu anda farklı hastanelerde tedavileri gerçekleştiriliyor.”



Hedef yüzde 50’nin altına inmek
112 Acil Çağrı Merkezi’nin 2015’te kurulduğunu hatırlatan ve bu konuda şanslı bir il olduğumuzu ifade eden Dağlı, bu alanda tam tekmil faaliyet gösteren 24 il arasında olduğumuzu açıklayarak şunları söyledi:

“Asılsız çağrıları yapmama hatırlatmasını, bir kez daha burada vurgulamak istiyorum. 2016 yılında bu oran yüzde 66’yken, yaptığımız çalışmalarla geçtiğimiz yıl yüzde 64’e, bu yıl ise yüzde 60’a düştü. Ancak baktığımız zaman bu da büyük bir rakam. Ocak ayı itibari ile de yüzde 56 oranına düştük. Haziran ayına kadar bu oranı yüzde 50’nin altına düşürmeyi hedefliyoruz.”



Duyarlı olmaya davet etti
Asılsız ihbarda bulunan ve 112’yi gereksiz meşgul edenlere idari para cezası uygulandığını hatırlatan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, son olarak şunları kaydetti:

“Para cezası bir şekilde ödenir ama bu sabahki olayda da gördüğümüz gibi 112’yi acil bir durumda aradığımızda, karşımızdaki personel meşgul olduğunda, belki de yetişmeyeceğimiz, telafi edemeyeceğimiz, olaylar, kazalarla ve ölümlerle karşılaşabiliriz. Bu manada tüm vatandaşlarımızı bir kez daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Hassas olmaya davet ediyorum.”

Haber: İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ