İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, 12 Kasım Düzce Depreminin 15. yıldönümünde “Depremi unutma, unutturma.’’ Sloganının havada kaldığını söyledi. Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada halkın depremi unutmadığını fakat iktidar ve belediyenin yeni felaketlerin yolunu yaptığını iddia etti. Sönmez iki madde sıraladı:
1-Yandaş mütahitler eliyle yapılan TOKİ inşaatları.Bu inşaatlar istedikleri kadar kat yapabiliyor.Ayrıca denetim de yapılmıyor.Yasal olarak ayrıcalık tanınmış.
2-Düzce Belediyesinin uygulamaları. Depremden sonra Düzce için iki kat kararı alındı. Daha sonra üç kat oldu. Son olarak ta dört kata çıkarıldı. Konuralp, Çakırlar yani şehrin kuzey kesiminde ise zemin sağlam diye kat sınırlaması kaldırıldı. Bu uygulamalar hiçbir bilimsel veriye dayanmamaktadır. Belediye bu kat artışı uygulamalarını şu bilimsel verilere dayanarak yaptık diye bir açıklama yapmıyor. Hükümet TOKİ inşaatlarını kontrol dışı, denetimsiz bırakmış. Neden? Yandaşlar rant elde etsin diye. Depreme karşı yasal ayrıcalık olur mu? AK Parti de olur. Bu rant iktidarını gönderip yerine Halk iktidarını getirmezsek yine felaket kaçınılmaz olacaktır.
Haber; S.KAŞKIR