Şıralık Mahallesindeki İl Özel İdare’ye ait 20 dönüm araziyi 1 Milyon 5 bin TL’ye alan Fenerbahçe Spor Kulübü, alana yapacağı projenin taslağını Düzce Fenerbahçeliler Derneğine ulaştırdı. 20 dönümlük arazi üzerine yapılması düşünülen sosyal tesisler ile ilgili olarak Düzce Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Selahattin Kudu basın açıklaması düzenledi.



Konu hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Düzce Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Selahattin Kudu,
Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından alınan 20 dönüm tesise sosyal tesis yapımı için düşünülen proje için çalışmalar bugünden itibaren başladı. Fenerbahçe kulübü buraya yapılacak projenin taslağını bize gönderdi. Bizim projede eksik gördüğümüz ya da yapılması düşünülen ilaveler konusunda bir çalışma yapmamızı istediler. Bu çalışmayı tamamladıktan sonra projenin yapım aşamasına geçilecek. Biz projenin bazı yerlerine eklemeler yaptık. Projede, 68’e 105 uluslararası standartlarda bir adet çim saha, idari bina, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu ile açık yüzme havuzu yer alıyor. Biz projede ek olarak Fenerium’un olmasını talep edeceğiz.” dedi.


“Düzce 4 il arasında”

Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım’a teşekkür eden Kudu, Başkan Yıldırım’ın Düzce’ye bakışının çok özel olduğunu kaydederek yatırımlar için Düzce’ye öncelik tanıdığını verdiği bilgilerle dile getirdi. “Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın girişimiyle bu tesis Düzce’ye kazandırılacak ikinci proje olacak. Bu Düzce için onur vericidir. Başkanımızın Düzce’ye bakış açısı çok önemliydi. Kulüp tarafından başlatılan Fenerbahçe evleri projesinin ilk yerini Düzce olarak ilk biz aldık. Şuana dek Konya, Kayseri, Edirne ve Düzce arasındaki 4 ilde ilk olarak arazi alımı bizim ilimizde yapıldı.”

“Kongre üyesi ya da temsilci üye olsunlar”

Düzce’deki Fenerbahçe’ye gönül veren vatandaşlara seslenen Dernek Başkanı Kudu, projeye sahip çıkmalarını ve bunu nasıl yapacaklarını anlattı. Kudu, “Fenerbahçe Spor Kulübüne kongre üyesi ya da temsilci üye olacaklar. Bu tesis, tüm vatandaşlar için yapılıyor.”


“İşletmesi büyük ihtimal kulüp tarafından olacak”

Tesisin maliyeti, işletmesinin kim tarafından yapılacağı ve bitiş süresi hakkında gelen sorular üzerine açıklama yapan Kudu, “İşletmesinin kim tarafından yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Büyük ihtimalle kulüp tarafından yapılacak. Bu proje çünkü küçük bir proje değildir. Hemen hemen her branştan sporcular burada çalışacak. Proje üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Sadece bize taslağa gönderdiler. ‘Eksik gördüğünüz yerleri belirtin’ denildi. Tekrar üzerinde çalışarak proje haline getirilince yönetim kuruluna sunulacak.“ ifadelerini kullandı.

Gençleri spora teşvik edecek

Söz konusu tesis tamamlandığında gençlerin spora teşvik edilmesi ve gençlerin madde bağımlılığından uzak durmaları için çeşitli çalışmaların programlanacağı belirtildi.

Haber:Y.SEVER