Akçakoca Festivali için gün saymaya devam edilirken festival için değişik isimlerde gündeme geldi. Dünyaca ünlü isimler de Akçakoca festivalinde boy gösterecek.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak başkanlığında toplanan festival komitesi, 24-25-26 Temmuz'da yapılacak festivalin programı ana hatlarıyla belirlendi.

Edip Akbayram, Funda Arar, Volkan Konak ve Murat Boz gibi ünlü isimlerin konser vereceği festival kapsamında, dünyaca ünlü jazz ve blues sanatçısı Larry O'neill da sahne alacak.

Sunay Akın'ın, ''Tek kişilik gösteri''nin yer alacağı festivalde, Hikmet Çetinkaya ''Resim Atölyesi''nin karma resim sergisi de açılacak.

Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan Halk Dansları topluluklarının davetli olduğu festivalde, yemek yarışmaları, çocuk oyunları ve gösterileri, yerel ve amatör müzik dinletilerine yer verilecek.

Diğer taratfan çeşitli nedenlerle son üç yıldır düzenlenemeyen ve bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek olan ''Uluslararası Düzce Akçakoca Kültür Sanat Fındık Festivali''nin adı, ''Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali'' olarak değiştirildi.