Düzce Eski İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, CNN Türk'te yayınlanan 'Türkiye'nin Gündemi' programına konuk oldu.

"SAVCILAR, POLİSLER, HERKES FETÖ ÖRGÜTÜ'NÜN ELEMANIYDI"

2007 yılında, Düzce'den Erzincan'a atanan ve burada 2 yıl Jandarma Alay Komutanlığı yapan Gençoğlu, cemaatlere yönelik Erzincan'da yaptığı operasyonları programda şöyle anlattı: "Erzincan'dan önce Düzce'de jandarma komutanıydım. Düzce'de bir takım operasyonlar yaptık. Erzincan'a tayin oldum. Hizbullah'ın Erzincan içerisinde bir yapılanması olduğu şüphesiyle dinlemeye başladık. İlk başta bunların temelinde çok farklılık olmadığı için hangi örgüt olduklarını fark edemedik. Daha sonra bunların İsmail Ağa Cemaati' ile FETÖ Örgütü olduğu yönünde bilgi almaya başladık. Zaman içerisinde bunların olduğunu anladık. Aslında bu dinlemeler sonucunda FETÖ Örgütü'ne yönelik operasyon yapmayı düşünüyorduk ama o kadar çevremiz sarılmıştı ki Erzincan'da savcılar, polisler, herkes FETÖ Örgütü'nün elemanıydı. En azından o günlerde bugünlerde neler olacağını tahmin ettiğimiz için operasyon yapmak istiyorduk. Fetullah Gülen Cemaati'ni dinlerken operasyonu yapmadan önce "İsmail Ağa Cemaati'ne operasyon yapalım" dedik. Çünkü kimi dinlediğimizi o ana kadar bilmiyorduk. Önce İsmail Ağa Cemaati'ne operasyon yaptık ki o sıra Fetullah Gülen Cemaati ile problemleri vardı. İsmail Ağa Cemaati'ni de ikiye bölmeye, ele geçirmeye çalışıyorlardı. En azından ellerindeki sermayeyi ele geçirmeyi çalışıyorlardı. Aslında diğer cemaat yapılanmalarının da FETÖ kadar olmasa da devlete zararları var. Ellerinde büyük bir para potansiyeli var."

"DEVLETİ YÖNETMEYE KALKIŞMASINLAR"

"Artık bunu bırakmak lazım. Cemaattir, tarikattır. Bu tarafla uğraşmamak lazım." diyen Gençoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlar kendi dini inançları, öğretileri doğrultusunda devletin politikalarına karışmadan ne yapacaklarsa yapsınlar ama devleti yönetmeye ve devletin politikalarına karışmaya, içerisine adam sokmaya kalkışmasınlar." 

CEMAATE OPERASYONLAR DÜZENLEMİŞTİ

Öte yandan Erzincan'dan sonra tayin olduğu Eskişehir Jandarma Alay Komutanı iken Balyoz Davası'nda gözaltına alınan Gençoğlu, 2010 yılında tutuklanmıştı. Soruşturma sürecinde gözaltı süreci en uzun süren albaylardan bir tanesi olan Gençoğlu, verdiği ifadesinde cemaatin yapılanmasını ve Balyoz'un bir kumpas olduğunu dile getirmişti. Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra yargılanmasının serbest olarak devam etmesine karar verilen FETÖ mağduru komutanın, Balyoz Kumpası'nın ortaya çıkmasının ardından hakkındaki suç duyuruları geri çekildi. FETÖ örgütlenmesini seneler önce yaptığı dinlemelerle tespit eden ve cemaate yönelik operasyonlar düzenleyen Gençoğlu, bu yüzden kumpasların mağduru olmuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER