Türkiye genelinde 10 milyon öğrencinin 10 milyon fidan dikmesini amaçlayan “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” Projesi kapsamında Düzce’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yurt genelinde uygulanan proje kapsamında Düzce’de adres olarak Kalıcı Konutlar Yenikent Polis Merkezi arkasında bulunan boş arazi belirlendi.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın da katıldığı etkinlikte, öğrenciler 38 bin 148 fidanı toprakla buluşturarak projeye destek verdi.



“Ağaçlarımızı koruyacağız, suyumuza sahip çıkacağız”

Projenin amacı ve gerekliliği hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şöyle konuştu:
“Çocuklarımız yani fidanlarımız, diğer fidanlarla buluşmak suretiyle fidanlarımızı dikeceğiz. 38 bin fidanımızı bu kampanya kapsamında toprakla buluşturmuş olacağız. Ülkemizin bugün her yerinde bu etkinlik, Cumhurbaşkanımızın himayesinde, başkanlığında devam ediyor. Ağaçlarımızı koruyacağız, suyumuza sahip çıkacağız.”


“10 milyon öğrenciye, 10 milyon fidan”

Orman İşletme Müdürlüğü yetkilisi Çiğdem Kaşgir ise proje hakkında şu bilgileri verdi:
“Türkiye’de protokol kapsamında 10 Milyon öğrenciye, 10 Milyon fidan dikiliyor. Düzce’de 38 Bin 148 fidan dikilecek. Bu alan 20 dönüm ve buraya 600 adet kestane fidanı dikilecektir. Kalan fidanlar, Fındıklıaksu Köyü Gençleştirme Sahasına dikilecektir.”  

Konuşmanın ardından öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.