Birçok işyeri ve büronun bulunduğu eski müftülük binasında tam fıkralık bir yangın merdiveni mevcut.  Eski Akçakoca caddesi üzerindeki 3 katlı binanın dış cephesine monte edilen yangın merdivenine hiçbir yerden giriş çıkış bulunmadığı gibi pencerelere de uzak konumlandırılmış vaziyette.
 
Süs için konulmuşa benzeyen yangın merdivenin bir iki ay önce yapıldığını ifade eden çevredeki esnafta şaşkınlığını gizlemiyor.
 

Eski Akçakoca üzerindeki 3 katlı binanın yangın merdiveni "Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelikte düzenlenen koşulları taşımıyor.

 

Yönetmeliğe göre, yangın merdiveninin, yangında kaçış yollarının bir parçası olması gerekiyor. Yani ortak kullanılan merdiven ya da binadaki balkonlarla bağlantılı olması isteniyor. Ancak Eski Akçakoca Caddesi Üzerindeki binaya monte edilen yangın merdivenine ise dairelerin hiçbirinden geçiş bulunmadığı gibi,  olası bir yangın yada olayda pencerelerden ulaşmak  da oldukça güç gözüküyor.
 
Binada oturan vatandaşların, muhtemel bir yangında hayatlarını kurtarmaya yardımcı olması için zorunlu tutulan merdiven, prosedür gereği var olmaktan başka bir işe yaramıyor.
 
Haber; S. KAŞKIR