Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Şeyma Türkoğlu, Berrin Beyza Seven, Nihal Özmen, Elif Gültekin ve Gamze Doğan daha önce engelleri sporla kaldırmak amacıyla düzenlemiş oldukları “Spor Engel Tanımaz” projesinin devamı olarak “File Engel Tanımaz” etkinliği düzenledi.

Düzce Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlikte engelli birey ve aileleri kampüs gezisinin ardından üniversite yemekhanesinde yemek yedi. Daha sonra Düzce Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’na geçen engelliler, üniversite öğrencilerinin gönüllü katılımı düzenlenen voleybol müsabakasına katıldı.


İlk defa bir üniversite kampüsü gezen engelli bireyler sonrasında Düzce Anıtpark Meydanı’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Düzce Otları Tyche Bereket Festivali’ne gitti. Burada stantları gezen ve müzik eşliğinde eğlenen engelli bireyler keyifli bir vakit geçirdi.

"Amacımız farkındalık oluşturmak"
Etkinliğin amacına yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Etkinliğimizin temel amacı engelli bireylerin güzel vakit geçirmelerini sağlamak. Daha önce aktif olarak oynadıkları voleybol ile onları tekrar buluşturarak üniversite öğrencilerinin de katılımıyla bu doğrultuda farkındalık oluşturmaktır.”