Yaklaşık bir aydır İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılara Düzce'den de her gün protesto ve tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle İsrail'in kınandığı protesto gösterilerinde sloganlar atılıyor, Filistin'e destek çağrıları yapılıyor. Mitinglerde İsrail aleyhinde yazılarda yazılıyor.

Yapılan mitinglerin saldırılar durana kadar devam etmesi beklenirken Filistin için yapılan yardım kampanyaları da devam ediyor. Özellikle Kızılay'ın bölgeye ciddi oranda yardım yaptığı bilinirken yardımların bölgeye sevk edilmeye başladığı da öğrenildi.

Diğer taraftan İnsani Yardım Derneği Düzce Şubesi de bölgeye gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatmış hatta bölge için prefabrik hastane bile hazırlatmıştı. Dernek, yardımların gönderilmesi için Mısır'dan onay gelmesini bekliyor. Kampanyalarla Filistin'in her türlü yardıma ihtiyacı olduğu vurgulanırken yapılan her yardım kampanyasında Düzceliler de yardım yapmaya davet ediliyor. Hatta saldırıların durdurulması için imza kampanyaları bile yapılıyor. İsrail'in saldırılara son verip vermeyeceği ise bilinmiyor.