İsrail’in Gazze’de oluşturduğu işgal ve çatışma ortamının Filistin halkı üzerinde yol açtığı can ve mal kaybı sonrasında Düzce Valiliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü harekete geçti.

Açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle mücadele eden Filistin Halkı için düzenlenen yardım kampanyasına ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın da beklentileri doğrultusunda; dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla gerekli her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Halkımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, işçi ve işveren kuruluşlarının, meslek oda ve birliklerinin, ulusal ve yerel basınımızın, bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inancımız tamdır.”

Kampanyaya ilişkin ulusal koordinasyonu sağlamak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) görevlendirildiği bildirildi.
Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar maddi yardımlarını Düzce Valiliği tarafından aşağıda hesap numaraları verilen bankalara yatırabilecek.











Haber: H.GÜRSOY