Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Düzce’yi turizmde ön plana çıkarma düşüncesiyle kentin adını kültür ve sanat alanında duyurmak için adımlar atıyor. Başkan Keleş’in bölgeye ciddi istihdam yaratacağı ve film sektöründe gerekli her türlü talebi karşılayacağı belirttiği film platosu projesi için İller Bankasından çekilecek 11 milyon liralık kredi belediye meclisinden onay aldı. Kredi, kamulaştırma işlemleri ve platonun inşasında kullanılacak.

Sarayyeri Mahallesinde yapılmak istenen 180 dönüm arazi üzerine inşa edilecek plato için 11 milyon liralık kredi AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti. Platoyla Düzce'yi dünyanın sayılı açık film platolarından biri haline getirmek, Dünyanın ünlü yapımcı, yönetmen ve oyuncularını Düzce'nin imkanlarıyla tanıştırmak isteyen Keleş’e kullanılacak kredi için yetki verildi. Oy çokluğuyla meclisten geçen önerge MHP cephesinde ise tepkiyle karşılandı.

Afrika’da açlıktan ölmek üzere olan çocuğa ekmek vermek yerine akülü araba veriyoruz
MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu, talebin meclis tarafından onaylanmasını Düzce’nin ihtiyaçları gözetilmeden atılan bir adım olduğu eleştirisinde bulunarak sorunları sıraladı: “Düzce’nin sosyal yapısını biliyoruz. Düzce’nin temel yaşam kriterleri ve sosyal açıdan bir sürü eksiklikleri varken, Düzce Belediyesinin katlı pazaryeri için bütçesinden milyonlar çıkarken, şehirde araç trafiği keşmekeş olmuş ve katlı otoparkımız yokken, biz kalkıp 11 milyon lira vererek film platosu talep ediyoruz. Bu Afrika’da açlıktan ölmek üzere olan çocuğa ekmek vermek yerine akülü araba veriyoruz. Düzce’nin öncelikli ihtiyaçlarının neler olduğu zaten biliniyor.”
Keleş, Kültür Merkezi'nden Kongre ve Fuar Merkezi'ne, Medya Center'dan Film Platosuna kadar hayata geçireceğini söylediği projelerle Düzce'yi bir kültür ve sanat şehri haline getirmeyi hedefliyor.