Düzce’de çeltik üretimini artırmak amacıyla bugün Konuralp’te çiftçilere çeltik tohumu dağıtıldı. Toplam 25 ton çeltik tohumu dağıtımı yapılırken çeltik üretiminin bu yıl 3 bin 500 tonun üzerinde olması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Düzce’de çeltik üretimini geliştirmek diye bir proje yaptıklarını ve bununla birlikte üreticiye çeltik tohumu dağıttıklarını vurguladı.
Ünal, “Bu projede İl Özel İdarenin katkıları var. Çiftçimize bu yıl 25 bin ton çeltik tohumu dağıtıyoruz. Düzce’de çeltik üretim alanı bin 300 dekardan 2 bin 600 dekara çıktı. Bu yıl bu alanı 3 bin 500 olarak hedefliyoruz. Verim ve kalitede de artış var. Geçen yıl çeltik üretimi 2 bin 100 ton civarında oldu. Biz bu sayıyı bu yıl artırmayı planlıyoruz. Fındığa alternatif ürün olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Bu projenin ardından bu uygulamayı buğdayda da yapacaklarını vurgulayan Ünal, 2 yıldır analizlerinin yapıldığını ve ilerleyen zamanlarda buğdayda da bu uygulamayı yapacaklarını belirtti.